Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sağlık karnesi yerine kimlik

Belirli il veya bölgelerde muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesi yeterli kabul edilebilecek. Sosyal Sigortalar Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan değişikliğe göre, sağlık karneleri, sigortalıların ibraz edecekleri vizite kâğıdı ve kendisi ile eş, çocuk, ana ve babalarına ait nüfus cüzdanlarına istinaden kurumca düzenlenerek imza karşılığında sigortalıya teslim edilecek.

Sigortalının geçindirmekle yükümlü olduğu 18 yaşını doldurmuş erkek çocuğuna verilen sağlık karnesinin geçerlilik süresi, öğrenim durumu ile sınırlı olacak ve öğrenim durumuna ait belgenin kuruma verilmemesi halinde sağlık yardımı yapılmayacak. Kurumdan sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanların çocukları da aynı düzenlemeye tabi olacak.

Daha önceki düzenlemede, 18 yaşını doldurmuş erkek çocuklara verilen sağlık karnesine öğrenim durumu okul idaresince kaydedilip tasdikleniyordu. Kurum; sigortalılar, sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanlarla, bunların geçindirmekle yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alan eş, çocuk, ana ve babaların tamamı ya da bunların bir kısmı için belirli il veya bölgelerde muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul edebilecek.

/ ANKARA

29.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslümanlar Avrupa’nın bir parçası

  ONLAR DA OKUYABİLMELİ

  Rakı reklamları durduruldu

  Psikolojik harekât yetersiz

  Asker özgürlükler için de eylem yapsın

  Kutsal emanetler bugün ziyarete açılıyor

  Ağar: İktidar verdiği sözlerin altında kaldı

  Dokunulmazlıklar kaldırılsın

  Sağlık karnesi yerine kimlik

  Olli Rehn Ankara’ya geliyor

  Babacan, AB ülkeleri turunda

  Her eve internet ve bilgisayar müjdesi

  Eğitime destek sürüyor

  Ramazan fırsatları

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004