Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’li bakandan tarihî bir çıkış: Abdullah Planını kabul edelim

İsrail Konut Bakanı Meir Şetrit, İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözüme kavuşması için, İsrail’in Arap barış inisiyatifini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in partisi Kadima’ya üye olan Bakan Şetrit, devlet radyosuna verdiği demeçte, kamuoyu önünde, İsrail’in Suudi Arabistan tarafından ortaya atılan barış inisiyatifini kabul etmesi gerektiğini söyledi. Şetrit, “Tehlikenin üstesinden gelmek lazım, bununla şunu demek istiyorum: Ilımlı Arap ülkelerin barış inisiyatifi olan Suudi Arap inisiyatifini kabul etmek gerek” dedi. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Mart 2002’de bir araya gelen Arap Birliği üyesi ülkelerce kabul edilen Arap barış inisiyatifi, İsrail’in Haziran 1967’de işgal edilen topraklardan çekilmesi karşılığında İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesini öngörüyor. Şetrit, tam bir barış karşılığında 1967’den beri işgal ettiği topraklardan çekilmeye hazır olduğunu ifade ederek, “Tam bir barıştan söz ediyorsak, tam bir barış istiyorsak, inisiyatifin bütün unsurlarını kabul etmek ve 1967’deki sınırlara çekilmek zorundayız.

Uluslararası planda İsrail Filistin meselesine ilişkin gündemini belirlemek ve Suudi Araplara ‘Gelin bu inisiyatifi konuşalım’ demek zorunda” ifadesini kullandı. İsrailli Bakan, Filistin lideri Mahmud Abbas’ı baş başa görüşmelere davet etmeleri gerektiğini de belirterek, İsrail’in nihai sınırları oluşturmak için uzlaşmaya da hazır olduğunu kaydetti. Şetrit’in bu açıklamalarını, Suudi Arabistan tarafından reddedilmekle birlikte, İsrail ile Suudi Arabistan arasında yapıldığı söylenen gizli görüşmeler bağlamında yaptığı belirtiliyor. Çıkan haberler üzerine Başbakan Olmert, Suudi Arabistan kraliyet ailesinden bir yetkiliyle görüşüp görüşmediği konusuna kesin açıklama getirmemekle birlikte,

“Bu konuda karar vereceğiz. Şimdi bir yalanma yapacağım, inanmak zorunda değilsiniz” gibi bir ifade kullanmış ve görüşmenin yapıldığı imasında bulunmuştu.

/ KUDÜS

05.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  21’inci yüzyıl, kurak yüzyıl

  İsrail’li bakandan tarihî bir çıkış: Abdullah Planını kabul edelim

  Iraklı sanayi bakanı suikasttan kurtuldu

  Halutz’un istifası istendi

  Papa’ya A’raf ve Limbo darbesi

  Yerel HAMAS lideri öldürüldü

  Hugo Chavez’den Rumsfeld’e: Savaş köpeği

  ‘Blair’inki Türkiye’nin AB perspektifini kurtarma’

  İran için ABD’den Avrupa’ya son mühlet

  Melbourne’da İslâmı sevdiren iftar

  Hollanda’da Ramazan coşkusu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004