Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Emre Fener'e sevindi

UEFA Kupası'nda F.Bahçe ile aynı grupta mücadele edecek olan İngiliz ekibi Newcastle United'ın Türk yıldızı Emre Belözoğlu, "F.Bahçe ile aynı grupta olmak aslında güzel bir duygu. Benim yurt dışında 6. yılım oldu ve hiç bir Türk takımına karşı bu seviyede mücadele vermemiştim. Benim için gurur verici bir olay" dedi. Fenerbahçe ile UEFA Kupası'nda aynı grupta mücadele edecek olan İngiliz ekibi Newcastle United'ın Türk yıldızı Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin şansını yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. İşte Emre Belözoğlu'nun açıklamaları;

* Fenerbahçe ile aynı grupta olmak aslında güzel bir duygu. Benim yurt dışında 6. yılım oldu ve hiç bir Türk takımına karşu bu seviyede mücadele vermemiştim. Benim için gurur verici bir olay. Fenerbahçe'ye karşı oynamak Galatasaray'da olduğu gibi bir durum değil. Her rakibimize oynadığımız gibi maça gibi çıkacağım.. Önce Newcastle'ın gruptan çıkmasını istiyorum. Tabii ki sonra Fenerbahçe çıksın isterim.

* Hocamın Fenerbahçe ile ilgili bilgileri Emre'den alacağız açıklaması normal. Sonuçta futbolun içindeyiz. Her ne kadar uzakta olsam da Türkiye'yi yakından takip etmeye çalışıyorum. Hocanın esprili bir yaklaşımı olablir. Hoca mutlaka Fenerbahçe ile ilgili bilgileri oynayacağımız maç öncesinde yeteri kadar alacaktır ama benden talepleri olur ve benimde yardımım olursa sevinirim. Fenerbahçe'nin sonuçta yerli ve yabancı çok kaliteli futbolcuları var. Zaten Fenerbahçe'de oynamayı haketmiş olmaları bile yeterli. Ama kabul etmek gerekir ki Avrupa'da futbol farklı. Ayrıca Fenerbahçe Avrupa'da da başarılı olamıyor buda bir gerçek.

* Fenerbahçe'nin de bir transfer komitesi vardır ama Türkiye'ye gelecek futbolcunun Kezman, Anelka, Appiah, Hagi gibi olmasını isterim. Böyle oyuncular Türk futbolunun da kalitesini arttırır. Brezilya'dan da iyi oyuncular çıkıyor ama Avrupa tecrübeleri olmadığı için sıkıntılar çekiyor. Bunun örneğini geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde gördü. Newcastle ile Fenerbahçe'yi transferler konusunda kıyaslamak doğru olmaz. Örneğin biz bu yıl 55 milyon paund civarı para harcamışız transfere, ama ligde 13.'yüz. Fenerbahçe her sene yola çıkarken UEFA Kupası finali, Şampiyonlar Ligi kupası hedefi konuyor. Bu bu kadar kolay olmamalı. Biz Galatasaray'da dört yıl şampiyonluk yaşadık ama herkesin konuştuğu ve halen konuşulan UEFA Kupası ve Süper Kupa zaferleri 4. yılın sonunda geldi. Sabretmek lazım. Şimdi Fenerbahçe'nin Brezilya'dan kalkıp gelen oyuncuları var. Ben Avrupa'ya çıktığımda ilk yılımda çok zorlandım. Şimdi biz İstanbul'u biliyoruz, seviyoruz, İstanbul aşığıyız ama onlar hiç bilmedikleri, tanımadıkları bir yere geliyorlar.

* Hedeflerin UEFA Kupası olarak konması güzel ama gerçekçi olunması gerekiyor. Biz Newcastle United olarak kupaya katılan takımların içinde en favori isimlerden biri olsak bile bu hedefi koymuyoruz. Futbolda bir maç sonrasının nasıl geleceğini bilemezsiniz.

* Ben öncelikle kendi takımım Newcastle'ın bu gruptan çıkacağına inanıyorum. İkinci takım inşallah Fenerbahçe olur. Üçüncü takım beni ilgilendirmiyor.

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emre Fener'e sevindi

  Potada yeni sezon bugün start alıyor

  Millî Takım Macaristan'da ilk çalışmasını yaptı

  Zico: UEFA'da gruptan çıkarız

  Hakan Şükür, Hasan Şaş'a konak satacak

  Anelka tekrar millî takımda

  Lippi, Türkiye'den teklif aldığını açıkladı

  F.Bahçe, A.Gücü ile özel maç yapacak

  2009 UEFA Kupası finali Kadıköy'de oynanacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004