Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Potada yeni sezon bugün start alıyor

Arçelik A.Ş.'nin BEKO markasıyla 4 yıllık isim sponsoru olmasının ardından bu sezondan itibaren ''BEKO Basketbol Ligi'' olarak oynanacak Türkiye Basketbol Ligi 41. yaşına giriyor.

BEKO Basketbol Ligi'nin 2006-07 sezonu bugün oynanacak Mersin Büyükşehir Belediyesi-Efes Pilsen maçıyla başlayacak. Türkiye Basketbol Ligi'nin 40 yıllık geçmişinde en fazla şampiyonluk sevincini Efes Pilsen yaşadı. İlk şampiyonluğunu 1978-1979 sezonunda kazanan lacivert-beyazlılar, son yıllarda Türk basketboluna adeta damgasını vurdu. Ligde 12 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan takım olan Efes Pilsen, son 15 yılda 9 lig şampiyonluğu tattı.

ECZACIBAŞI İKİNCİ

Basketbol şubesini yıllar önce kapatan Eczacıbaşı ise, Efes Pilsen'in ardından 8 şampiyonlukla en fazla şampiyonluk yaşayan ikinci takım durumunda bulunuyor. Eczacıbaşı, 1975-1978 ve 1979-f982 yılları arasında arka arkaya 3'er kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Eczacıbaşı'nın ardından 5 şampiyonlukla İTÜ geliyor.

SON ŞAMPİYON ÜLKER

Bu sezon öncesi Ülker'in Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşması imzalamasının ardından ligde yerine Alpella'nın mücadele edeceği Ülkerspor, şampiyon olarak veda etti. Son yıllarda Efes Pilsen ile birlikte zirve mücadelesi yapan turuncu-yeşilliler, geçen sezon play-off finalinde rakibine 4-0'lık bir üstünlük kurarak, ligde 5 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonluk sayısını 4'e çıkaran Ülkerspor'un yerine artık ligde Alpella mücadele edecek.

3 BÜYÜKLER HASRET

''3 Büyükler''i olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, basketbolda şampiyonluğa hasret kaldı. Ligde Fenerbahçe 15, Galatasaray 16, Beşiktaş ise tam 31 yıldır şampiyonluk yüzü görmedi. Ligde ilk ve tek şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda yaşayan Fenerbahçe, bu sezon Ülker ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile kadrosunu güçlendirdi. ''3 Büyükler'' içinde en fazla şampiyonluk kazanan takım olan Galatasaray, lig tarihinde 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe gibi Beşiktaş da sadece 1 kez lig şampiyonluğu yaşadı.

06.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emre Fener'e sevindi

  Potada yeni sezon bugün start alıyor

  Millî Takım Macaristan'da ilk çalışmasını yaptı

  Zico: UEFA'da gruptan çıkarız

  Hakan Şükür, Hasan Şaş'a konak satacak

  Anelka tekrar millî takımda

  Lippi, Türkiye'den teklif aldığını açıkladı

  F.Bahçe, A.Gücü ile özel maç yapacak

  2009 UEFA Kupası finali Kadıköy'de oynanacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004