Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Asker konuşunca

Polis Akademisi öğretim üyelerinin pek çok akademik makale ve kitapları var. Bunların bazılarını okudum da. Hiçbiri “Emniyet Genel Müdürü’nün izniyle” yayımlanmamış. Akademi’de ders veren çeşitli öğretim üyeleriyle görüştüm, bugüne kadar hiçbiri kitap ve makalelerini yayımlamak için izin almamış.



İrtica bahane

Başbakan Erdoğan’ı anlıyorum. Gelin tartışalım, irtica tanımı yapalım, derken iyi niyetle gerilimi düşürmeye çalışıyor. Ama doğrusu bu “zeytin dalı” atağından bir sonuç bekleyecek kadar saf değilim.



Demokrasiden vazgeçmek irticadır

İletişim çağının, iletişim araçlarının ve modern hayatın sonuçlarından biri de, zaman zaman algı ile gerçek arasında derin farkların oluşması. Pek çok konuda algıladıklarımızla gerçekler arasında ciddi farklar olabiliyor. Özellikle siyasi mücadele alanında algı ile gerçek pek az kez aynı şey oluyor.



Demokratlaşmaya direnmek...

Güvenlik sadece günümüzde değil, hemen her zaman toplumların öncelikli kaygılarından biri. Bu nedenle de silahlı kuvvetler tüm toplumlarda ‘en güvenilir’ kurumlardan biri olarak algılanır.



Darbe mi yapacaksınız?

(...)Yeni bir 28 Şubat için düğmeye basıldığını gösteren tüm işaretler var.Cumhurbaşkanı konuşuyor. Genelkurmay Başkanı, komutanlar konuşuyor. Rektörlerin, akademisyenlerin bir bölümü cüppelerini giymiş askeri alkışlıyor. Yargının içindeki bazı odaklardan, tek tük de olsa medyanın bazı köşelerinden malûm askerci sesler yükseliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004