Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hayat duâ ile anlam kazanır

Yeni Asya, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir hediyeyle buluşturdu okuyucularını. “Dua, varlığın sahibiyle buluşup, var olmak, hiçlikten ve yokluktan kurtulmaktır. Ve hayat duâdan ibarettir” düşüncesiyle yola çıkarak Kur’ân-ı Kerim’den derlenen âyetler, Peygamberimizin ve diğer Peygamberlerin yaptığı, hayatın her alanıyla ilgili duâları birarada bulabileceğiniz ‘Büyük Dua Kitabı’ ile ilgili merak ettiklerimizi Yeni Asya Gazetesi Abone Dağıtım Müdürü Saim Çelenli’ye sorduk.



Barış için müzik yapıyorlar

“Doğu-Batı Divanı Orkestrası Solistleri” adlı altında bir araya gelen Filistin, Lübnan ve İsrailli üç sanatçının ortak dileği, Orta Doğu başta olmak üzere tüm dünyada bir an önce huzur ve barış ortamının sağlanması... Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın (BBDSO) sezon açılış konserine katılmak üzere şehre gelen Filistinli flüt sanatçısı Maron Khoury, Lübnanlı viyolonsel sanatçısı Nassib Al-Ahmadieh, İsrailli keman sanatçısı Netanel Draiblate, barış için müzik yaptıklarını, toplumlar arası anlayışı geliştirmek istediklerini söylediler.



Ömrü ‘Beş vakit’e bölmek

Dünyanın kendi etrafında dönmesiyle çehresinde her an değişiklikler meydana gelir. Gece vakti yani “yatsı”, “akşam”, öğleden sonra yani “ikindi”, “öğle” ve “sabah” bu değişikliklerin en yoğun ve belirgin olduğu zamanlardır. Reha Erdem’in “Beş Vakit” filminde, zaman ve mekânın önemsiz olduğu, güzelliğini ve fıtrîliğini koruyan bir köyde, günün beş vaktini arkaplana alarak, köyün rutine bağlamış, fakat her an bu alışılmışlığı bozacak sürprizlerin yaşandığı hayatını beyaz perdeye yansıtıyor.



Aşk-ı İlâhî

Arma Müzik tarafından hazırlanan ilâhî CD’sinde Ramazan ayını idrak etmeye yönelik eserler yer alıyor. İlahileri, A. Rıza Şahin, A.Mahmud Hardal, Bekir Büyükbaş, M. C. Necipoğlu, Yunus Balcıoğlu yorumlamış.



Komşuya kapıları açtık

Gönüllülerin katılımıyla oluşan düzenleme komitesi tarafından, Ankara’da gerçekleştirilen İkinci İran Edebiyat Günleri başladı. TOBB ETÜ salonlarında yapılan etkinliklerin ana başlığı, “Romanda, Öyküde ve Şiirde Çokseslilik” olarak belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004