Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu ve Güneydoğu’ya yaz Kur’ân kursu izni yok

Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerin en önemli tartışma konularından biri olan Kur’ân kurslarıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre, AKP’nin iktidara geldiği Kasım 2002’den bu yana 1000 resmî Kur’ân kursu açıldı. Rapor, sadece resmî Kur’ân kurslarına yılda ortalama 1 milyon kişinin gittiğini ortaya koyuyor.


Asker konuşunca harekete geçildi

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın konuşması sonrasında, TESEV raporunda makaleleri yayınlanan Polis Akademisi Öğretim Üyelerine soruşturma başlat

Emniyet kimseyi hedef almaz

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çalışkan, “Emniyet Genel Müdürlüğünün, kurumsal olarak herhangi biri kurumu h


  Basın Konseyi: 301 değişmeli

Türk Ceza Kanunu’nun 301 ve 288. maddelerinin gazeteciler için oluşturduğu sıkıntıları gündeme getirmek üzere bir basın toplantısı düzenleyen Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, sözkonusu maddeler ve ifade özgürlüğünü sınırlayan diğer yasal düzenlemelerin oluşturacağı sıkıntılar hakkında daha önce uyarıda bulunduklarını hatırlatarak Türkiye’nin “Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” olmasından duydukları endişeleri aktardı.


  Yaşlılar cami avlularında huzur buluyor

Şehrin kargaşasında ve gürültüsünde, yaş ilerledikçe yal-nızlaşan yaşlılar, aradıkları huzuru cami avlularında buluyor.


  Ramazan’da şiddet azalıyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilimdalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Savaş, insanların daha çok iyilik yapmak için çalıştığı Ramazan ayının gelmesiyle cana ve mala yönelik asayiş olaylarının azalması, şiddet eğilimlerinden uzak durulmasının beklendiğini söyledi.


  AB üyeliğimiz küresel barış için bir fırsat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB üyeliğinin hem Avrupa ve Türkiye, hem de küresel barış için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.


  Ağar: Millet rencide edilmemeli

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, gazetecilerin irtica tartışmaları konusundaki sorusu üzerine ‘’Bunlar yönetilemeyen bir Türkiye’nin yansımalarıdır. Bunlar daha devam edecektir.


  Tan, Wilson’un sözlerini değerlendirdi: Büyükelçi güven verici bir tablo çizdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’un ‘’Türk medyası ve iç politikasında daima belirli bir kakofoni olduğu’’ yönündeki değerlendirmesiyle ilgili olarak, ‘’Türkiye’deki diplomatik temsilciler, tabiatıyla Türkiye’deki iç politika gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmazlarsa bunların yanlış anlaşılmaktan kurtulmaları da mümkün olacaktır’’ dedi.


  STK’lar demokrasiyi güçlendirmeli

Aralarında Akademik Dayanışma ve Araştırma Vakfı (ADAG), Yeni Eğitimciler Derneği, Sosyal Etüdler Derneği ve Türkiye Mimar Mühendis ve Teknik Elemanlar Vakfı’nın bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak iftar programında bir araya geldi.


  Hastahaneler haciz kıskacında

Sosyal güvenlik kuruluşlarının borçlarını zamanında ödememesi nedeniyle devlet hastanelerin borç batağına sürüklenmekte olduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Devlet hastanelerinde ikinci haciz krizi geliyor. Sosyal güvenlik kuruluşları hastanelere olan borçlarını ödemede gecikmesi sebebiyle devlet hastaneleri malî açıdan zora girmiştir” dedi.


  Milletvekili seçilme yaşı 25’e iniyor

Milletvekili seçilme yaşının 25’e indirilmesini içeren Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.


  Şoförlerin cenazeleri Türkiye'de

Irak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden TIR şoförleri Zeki Kılıç ve Nuri Akçeren’in cenazesi Türkiye’ye getirildi.


  AKP’li başkana 2 kurşun

AKP Rize İl Başkanı Hasan Karal, silahlı saldırı sonucu yaralandı. Alınan bilgiye göre, Karal’a, saat 03.15 sıralarında Rize merkez Müftü Mahallesi, Fatih Sokak’ta bulunan evine girerken tabancayla ateş açıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004