Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

İki dünya: Secdeye varanlar ve varamayanlar!

Geçmiş zaman... Yabancı bir ülkede, bir otel odasında televizyondan yayınlanan paskalya törenlerini izliyorum. Neredeyse her kanalda başka bir kiliseden canlı yayın var.



Darbe tamtamları ile seçim havası!

Darbe tamtamları ile demokrasi yollarında yürünmez, seçim havası çalınmaz! Bu ülkede darbe tamtamlarıyla seçime girenler her seferinde hüsrana uğramışlardır.



Dünden bugüne asker

I. TBMM günlerine gidelim… Tarih: 20 Nisan 1920. Oturum: Gizli

Sözler şöyle:

“Teşkilâtı askeriye vatanımızı esbabı müdafaası ve muhtelif cephelerde icra edilecek (askerî işler kadar), siyaseti dahiliye ve hariciye ile (de) yakınen alakadar bulunuyor. Ve mesailde Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Reisi’nin mütaleası bulunmak ve diğer haizi mesuliyet olan zevatın noktai nazarlarına yakınen vakıf olmak için onlarla bir arada çalışmak ve bir mesele hakkında Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Reisi’nin rey ve mütaleası olan zevat gibi İcra Vekilleri meyanında olması teklif edilmiştir...” Mustafa Kemal



Bırakınız konuşsunlar

“Evet sayın seyirciler, Çankaya Köşkü önündeki bekleyişimiz sürüyor. Günlerdir merak ve heyecanla beklenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, 19 saat, 20 dakika, 35 saniyedir devam ediyor. İçeriden aldığımız bilgilere göre birkaç dakika içinde tarihî toplantı sona erecek.



Kamal

(M. Kemal) Ulusu eskilerden arındırmıştır. Fes, Arapça harfler, eski hukuk, Arap ve Fars izleri atılmıştır. Öyle ki... Atatürk kendi adındaki “Kemal”i de “Kamal”a çevirmeyi düşünmüştü. Bunun nedeni, onun için çok açıktı...



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004