Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sivil toplum demokrasiye sahip çıksın

Askerlerin konuşmaları ile Meclis ve anayasal kurumların yetki alanına müdahale ettiklerine dikkat çeken İnsan Hakları Derneği, tartışmaların kaygı verici boyuta ulaştığını, buna karşılık anayasal kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasiden yana tavır alması gerektiği çağrısında bulundu.


DEMOKRASİ İLERİYE GİDİYOR

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesinde yer alan bir makalede, Türk yazarların, Türkiye’de konuşma özgürlüğünü bastırma çabalarının geri tepeceği

Cari açık tehlikelidir

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, cari açık konusunda, ‘’Cari açık sürekli konuşuluyor, cari açık tehlikelidir, değildir... Cari açık


  25’inci Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği Türkiye 25. Kitap ve Kültür Fuarı Sultanahmet Camii avlusunda düzenlenen törenle açıldı.


  Hastalar ayakta bekletilmesin

Sağlık Bakanlığı, hastaların beklemeden hizmet almaları için gerekli tedbirlerin alınmasını, doğru polikliniğe başvurmaları için Yönlendirme Hizmetleri uygulamasının başlatılmasını ve ayakta beklememeleri için koltuk bulundurulmasını istedi.


  Sofya’da iftar buluşması

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen iftarda Müslüman ve Hıristiyanlar bir araya geldi. İftar programı, Müslüman ve Hıristiyan dinî liderlerini, milletvekillerini, belediye başkanlarını, işadamlarını, yabancı misyon temsilcilerini ve gazetecileri bir araya getirdi.


  Kutan: Laikliği yeniden tanımlamalıyız

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, milletin laiklik ve irtica tartışmalarından bıktığını ifade ederek, herkesin kabul edeceği bir laiklik tanımının yapılması gerektiğini söyledi.


  Akdağ: Ebe ve hemşire bulamıyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, istihdam edecek ebe ve hemşire bulmakta zorlandıklarını söyledi.


  İktidar ve muhalefete ‘gergin politika’ eleştirisi

DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal, ‘’İktidar ve ana muhalefet partisi, politikalarını gerginlik üzerine kurmuş’’ dedi.


  AKP, muhalefete şans tanımadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ‘’Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasına göre; Biz, yerel seçimlerde baz olarak aldığımız yüzde 41.6 diye belirlenmiş oyumuzun yine altına düşmüyoruz, yine üstündeyiz. Ama bizim dışımızdaki partilerin hepsi kan kaybetmiş’’ dedi.


  Bürokrasi, uçakları çürümeye terk etti

Samsun’da bir havacılık kulübü tarafından sportif amaçlı faaliyetler için yaptırılan havaalanı için Millî Emlak Genel Müdürlüğünce tahakkuk ettirilen kira bedeli ödenemeyince, kulüp üyelerinin havaalanını boşaltarak araziye çekmek zorunda kaldıkları uçakların çürümeye başladığı bildirildi.


  Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun Abdi İpekçi Parkında düzenlediği “Başörtüsüne Özgürlük” eylemlerinin 35. haftasında konuşan Mazlumder Ankara Şube Başkan yardımcısı Ali Dalaz, başörtüsü ve insan hakları alanında ihlâller gün geçtikçe daha da arttığına dikkat çekerek, “Yasağı içine sindiremediklerini söyleyen siyasiler, halkın önünde timsah gözyaşları dökmek yerine içerisinde bulunduğu diğer hükümet üyeleri ile birlikte hareket ederek bu yasağı bir an evvel kaldırmalıdırlar ve bu ayıptan kurtulmalıdırlar” diye konuştu.


  ‘Orman’a helikopter filosu

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, 20 helikopterin alım İhalesinin bitmek üzere olduğunu söyledi.


  Kuş gribi tatbikatı

Sağlık Bakanlığınca, olası bir kuş gribi salgınına karşı tatbikat yapılacak.


  Yalan habere imam hatipli tepkisi

Çanakkale İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Gür, ilde yayınlanan bir mahalli gazetede İmam Hatip Mezunları ile ilgili çıkan haberlerin yanlış, çarptırılmış ve saptırılmış olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004