Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de peçe tartışması saldırıya dönüştü

İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un, Müslüman kadınların aktığı peçeyi çıkarmaları konusundaki uyarısının ardından, peçeli kadınlara karşı saldırılar başladı. İngiltere’de peçe takan Müslüman kadınlara yönelik şiddet olayları başladı.


Bu kışı da çadırda geçirecekler

Kuzey Pakistan’ı yerle bir eden, 73 bin kişinin öldüğü, 3 milyondan dazla insanın evsiz kaldığı Asya depreminin ardından bir yıl geçti.

Rumların üyeliği uluslararası hukuka aykırı

Avrupa Birliği (AB) gün geçtikçe Kıbrıs konusunda çıkmaza giriyor. Hukukun üstünlüğünden bahseden ve Türkiye’ye Rumlara limanları açma baskısında bulu


  E-posta skandalı Bush’u sarstı

ABD Temsilciler Meclisinde iktidardaki Cumhuriyetçi Parti’ye mensup milletvekili Mark Foley’in, reşit olmayan erkek Kongre stajyerlerine e-posta yoluyla açık saçık mesajlar gönderdiğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandal, tam bir ay sonra yapılacak Kongre seçimleri öncesinde Başkan George W. Bush’u ve Cumhuriyetçileri derinden sarstı.


  Telafer’de 11 ölü

Irak’ın kuzeyinde düzenlenen saldırılarda 11 kişi öldü. Telafer’de sabah saatlerinde bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, 4 asker ve 4 sivilin öldüğü bildirildi.


  Rice, Barzani’nin petrol saltanatına dokundurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın petrol kaynaklarının bütün ülke halkının yararı için kullanılması gerektiğini belirterek, Kuzey Irak petrolüne el koymaya çalışan Iraklı Kürtlere dolaylı uyarıda bulundu.


  Pakistan’da esrarengiz roketler

Pakistan’ın başşehri İslamabad’da, hedefi devlet başkanlığı olan füzelerin ortaya çıkarılmasından sonra bu sefer de istihbarat teşkilâtı genel merkezine çevrili iki roket bulundu.


  ‘2 yılda 4 bin Iraklı polis öldü’

Irak’ta polislerin eğitimiyle sorumlu Amerikalı komutan Tümgeneral Joseph Peterson, son iki yıl içinde meydana gelen çatışma ve şiddet olaylarında yaklaşık 4000 Iraklı polisin öldüğünü, 8000’den fazlasının da yaralandığını söyledi.


  Pakistan’da Şiî aşiret lideri öldürüldü

Pakistan’ın kuzeybatısında bir Şiî aşiret lideri, silâhlı saldırı sonucu öldürüldü.


  Suriye’de ilk özel tv kanalı

Suriye’nin ilk özel uydu televizyon kanalı, başşehri Şam’dan yayın yapmaya başladı. Suriye’nin ilk özel uydu televizyon kanalı Cham TV, dün başşehri Şam’daki Sahnaya serbest bölgesinden yayın yapmaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004