Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hastalar ayakta bekletilmesin

Sağlık Bakanlığı, hastaların beklemeden hizmet almaları için gerekli tedbirlerin alınmasını, doğru polikliniğe başvurmaları için Yönlendirme Hizmetleri uygulamasının başlatılmasını ve ayakta beklememeleri için koltuk bulundurulmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla il sağlık müdürlüklerine gönderilen genelgede, sağlık hizmeti sunan kurumlarda iş akışlarının düzenlenerek hasta bekleme sürelerinin kısaltılmasında bilgi sistemlerinin kullanılmasının önemine işaret edildi. Bu konudaki beklenti, istek ve ihtiyaçların bilgi sistemleri tedarik edilirken mutlaka dikkate alınması gerektiği kaydedilen genelgede, ‘’Kurumlarımıza müracaat eden hastaların, hiçbir hizmet noktasında beklemeksizin hizmet almalarının sağlanması esastır’’ denildi.

Bunun için hasta kayıt ve kabul, poliklinik muayene, röntgen, laboratuvar ve diğer birimlerde yeterli sayıda bilgisayar terminali kurulması gerektiği belirtilen genelgede, yapılması gerekenlerle ilgili şunlara dikkat çekildi:’’Hastaların şikayetlerine göre doğru polikliniğe gidebilmeleri için Hasta Yönlendirme Hizmetleri uygulaması başlatılmalı, hastalar hangi branşta muayene olacağını bilerek hareket etmeli, hasta daha sonra kayıt ve kabul terminallerine gönderilmelidir.

Öncelikle altyapısı uygun olan kurumlarımızın her bir polikliniğinde kayıt ve kabul işlemlerinin yapılması esastır. Ancak, merkezi hasta kayıt ve kabul ünitelerinin olduğu kurumlarımızda; yeterli sayıda bilgisayar terminali ve eleman bulundurularak kayıt ve kabul işlemleri yapıldıktan sonra hasta, ilgili polikliniğe yönlendirilmeli ve her türlü tetkik ve röntgen istek girişleri, muayene olunan polikliniklerdeki bilgisayarlardan yapılmalı, hastalar bu işlemler için tekrar hasta kayıt ve kabul ünitelerine geri dönmemelidir.’’

Genelgede tetkik isteme, tetkik ve röntgen randevusu verme, sonuç değerlendirme gibi işlemlerin tümünün poliklinik odalarındaki bilgisayarlardan yapılması da istendi.

BEKLEME KOLTUKLARI KONULSUN

Altyapısı uygun kurumlarda gerekli görüldüğü takdirde Tıbbi Görüntü İnceleme, Arşivleme ve İletim Sistemi (PACS) kurulması, hastaların ayakta bekletilmemesi için bekleme koltuğu bulundurulması, kayıt kabul işlemlerinde sırası gelen hasta ve/veya yakınıyla doğrudan iletişimi sağlayacak şekilde yüksek banko düzeni yerine masa düzeni, LCD ekran temin edilmesi ve hastaların işlemlerinin oturtularak yapılması istendi. Aynı branşta birden çok hekimin olduğu kurumlarda, kayıt ve kabul işlemleri sırasında hastaya hekim seçme imkanı sunacak düzenlemeler yapılmasının önemi de vurgulandı.

/ ANKARA

08.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sivil toplum demokrasiye sahip çıksın

  DEMOKRASİ İLERİYE GİDİYOR

  Cari açık tehlikelidir

  Özel üniversite özerk olmalı

  25’inci Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

  Hastalar ayakta bekletilmesin

  Sofya’da iftar buluşması

  Kutan: Laikliği yeniden tanımlamalıyız

  Akdağ: Ebe ve hemşire bulamıyoruz

  İktidar ve muhalefete ‘gergin politika’ eleştirisi

  AKP, muhalefete şans tanımadı

  Bürokrasi, uçakları çürümeye terk etti

  Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

  ‘Orman’a helikopter filosu

  Kuş gribi tatbikatı

  Yalan habere imam hatipli tepkisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004