Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

TÜRKLER ÇOK SAVAŞTI

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzeti Sport, ''Korkak takım puan kazanamaz'' manşetini kullandı. 300 bin tirajlı gazetede yer alan Macaristan-Türkiye maçıyla ilgili yorumlarda, Türkiye'nin maç boyunca daha fazla savaşarak, Tuncay'ın golüyle haklı bir galibiyet aldığı belirtildi.

Gazete, Macaristan Milli Takımı Teknik Direktörü Peter Bozsik'in maçtan önce söylediği, ''En iyi performansımızı göstersek bile Türkiye karşısında ancak berabere kalırız'' sözlerine yer vererek, ''Bozsik'in dediği oldu'' dendi.

BİR DİREK BULDUK

Gazetenin 2. sayfasında ise ''Rüya gördük ama acılı bir şekilde uyandık'' başlığı kullanıldı. Macaristan'ın günlük Blikk gazetesi ise birinci sayfasından verdiği haberde, ''Sadece bir direk bulabildik'' başlığını kullanırken, spor sayfasındaki manşet ise ''Evimizde çay içtik'' manşetini kullandı.

C GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1- Norveç 3 2 0 1 6 2 6

2- Türkiye 2 2 0 0 3 0 6

3- Yunanistan 2 2 0 0 2 0 6

4- Bosna-Hersek 3 1 1 1 8 7 4

5- Macaristan 3 1 0 2 4 6 3

6- Moldova 3 0 1 2 2 5 1

7- Malta 2 0 0 2 2 7 0

11 EKİM MAÇLARI

Türkiye - Moldova

Malta - Macaristan

Bosna-Hersek - Yunanistan

09.10.2006


 

Terim: Bizde korku olmaz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Macaristan'ı 1-0 yenmelerinin ardından, ''Skordan da oyundan da memnunum. İyi oynayıp kaybedene amorti vermiyorlar'' dedi.

Terim, bir gazetecinin yönelttiği, ''Skor 1-0 ama futboldan tatmin oldunuz mu, Gökdeniz-Hüseyin değişikliğini (gol yerim) endişesiyle mi yaptınız'' şeklindeki soruya, şöyle cevap verdi:

''Skordan da oyundan da memnunum. Bir şeyi inatla değiştirmeye, bir takım tabuları yıkmaya çalışıyorum. (Şu futbolcu burada oynar mı, onun yeri şu bölge) gibi söylemlere karşı olduğumu biliyorsunuz, ancak yetenekli oyuncuları bir arada oynatmayı istiyorum. Gökdeniz'in yorulduğunu hissettim. Hüseyin de bir orta saha oyuncusu. Bu değişiklikle pas trafiğini yükseltmeyi düşündüm.''

Futbolcularının çok çalıştığını vurgulayan Terim, konuşmasına şöyle devam etti: ''Herhalde direkten dönen top dışında pozisyon vermediler. Yalnız şunu görüyorum, üzerlerinde o kadar çok baskı var ki, buradan 3 puanlarla geçtiğimiz sürece bu baskı kalkacaktır. (Korku) kelimesinin bize uğramaması lazım. 5-6 forvet oyuncusuyla oynuyoruz. Ben, Hamit ve İbrahim'i de hücumcu olarak görüyorum. Tabuları yıkmaya çalışıyoruz. Bu forvet oyuncularının da defans yapması lazım. Top rakibe geçtiğinde 10 kişi birden defansa geldi. Herkes koşacak.''

Macaristan Milli Takımı ile ilgili düşünceleri sorulan Fatih Terim, ''Macaristan, çok iyi bir takım. Norveç maçında şanssızdılar. Her zaman ciddi bir rakip. Karşılarında bugün daha çok isteyen, daha organize, disiplinli bir takım vardı'' ifadelerini kullandı. Moldova-Bosna Hersek maçının berabere bittiği ve bu sonucun kendisini daha da rahatlatıp rahatlatmadığı sorusunu ise Terim, şöyle cevapladı:

''Ben Moldova maçını rahat görmüyorum. Maç seyircisiz oynanacak. Bu bir dezavantaj, ancak onları da yeneceğiz. 9 puanı aldıktan sonra rahatlayacağız, ancak karşımızda oynama isteğinde ve oynatmayan bir takım var. Moldova karşılaşması galibiyetle tamamlandığı takdirde çok rahatlayacağız. Önümüzdeki 5 ay önemli takımlarla hazırlık maçları yapacağız. Ciddi bir hazırlık dönemi var.''

TUNCAY DAHA ÇOK KOŞACAK

A Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan maçında Gökhan Zan ile Servet'in ilk kez yan yana oynadıklarının belirtilmesi üzerine, ''Benim gördüğüm kadarıyla ikisi muhteşem bir uyum içindeydiler. Bütün hava toplarını aldılar'' dedi. Tuncay ile ilgili, çok çalıştığı ve çok koştuğu yönünde yapılan bir yorum üzerine ise, Terim, ''Tuncay, daha da fazla koşacak. Biz yakın gelecekte hem yetenekli hem koşan oyunculardan kurulu bir takım olacağız. Rakibi hava topuna zorladık. Koşan bir orta sahamız vardı. Hepsi çok çalıştı. Bunu geliştireceğiz'' diye konuştu.

MİLLİLER ALMAYA'DA

Avrupa Şampiyonası eleme maçında 11 Ekim Çarşamba günü Frankfurt'ta Moldova ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı, Budapeşte'den bu kente gitti.Budapeşte Ferrhihegy Havaalanı'ndan TSİ 13.30'de hareket eden (A) Milli Takım kafilesinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yöneticiler de bulunuyor.

09.10.2006


 

Görme engelli halterciler Avrupa ikincisi oldu

Görme Engelliler Halter Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olarak tarihinde bir ilk gerçekleştirdi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 3-7 Ekim tarihleri arasında yapılan ve 7 Avrupa ülkesinin katıldığı şampiyonada Türkiye, takım halinde 5 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak Avrupa ikincisi oldu.Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, ilk kez katıldıkları halter branşında elde edilen bu dereceden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

09.10.2006


 

Japonya'da Alonso kazandı

Formula 1'de Japonya Grand Prix'sini kazanan Renault pilotu Fernando Alonso, son yarış öncesinde şampiyonluk mücadelesi verdiği Ferrari pilotu Michael Schumacher önünde büyük avantaj yakaladı.

Formula 1'e son kez evsahipliği yapan ve gelecek sene yerini Fuji Pİsti'ne bırakacak olan Suzuka Pisti'ndeki 53 turluk mücadelede, pilotlar toplam 307.573 kilometre yol kat etti.

ALONSO ŞAMPİYON GİBİ

Mücadeleye 5. sırada başlayan Renault pilotu Fernando Alonso, sonuna kadar kopmadığı yarışta, bitime 16 tur kala en büyük rakibi Ferrari pilotu Michael Schumacher'in motor arızası nedeniyle yarış dışında kalmasıyla büyük bir şans yakaladı ve rahat bir birincilik kazandı. Sezonun son yarışı olan Brezilya Grand Prix'si öncesinde Alonso'nun 10 puan gerisinde kalan efsane pilot Michael Schumacher ise umudunu son mücadeleye bıraktı. Alonso'nun 126, Schumacher'ın ise 116 puanı bulunuyor. Japonya Grand Prix'sinde Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ikinci olurken, Renault pilotu Giancarlo Fisichella ise üçüncülüğü elde etti.

09.10.2006


 

Şampiyonluk için şansımız kalmadı

Formula 1'de Japonya Grand Prix'sini kazanarak şampiyonluk için büyük avantaj yakalayan Renault pilotu Fernando Alonso, şampiyonun Brezilya'da belli olacağını ve risk almak istemediklerini söyledi.

Motor arızası nedeniyle lider götürdüğü yarışı 17 tur kala bırakmak zorunda kalan Alman pilot Michael Schumacher ise, şampiyonluk için şansının kalmadığını söyledi. Schumacher, ''Şampiyonluk için şansımız kalmadı. Bunun için elimizden gelen her şeyi yaptık ama olmadı. Yenilgiyi kabullendim. Birlikte çok şey başardık. Bundan memnuniyet ve gurur duymalıyız. Şampiyon olamamamız dünyanın sonu değil'' dedi.

09.10.2006


 

Cavcav: Her kulüp bir hakem almalı

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, futbolculara oyun kurallarının daha iyi anlatılabilmesi için, her kulüpte birer hakem görevlendirilmesi önerisinde bulundu.

Cavcav, ''Şayet futbolculara sürekli oyun kurallarını anlatacak ve yeni gelişmeler hakkında bilgi verecek birer hakem olursa, futbolcu da daha bilinçli hareket eder" dedi.

09.10.2006


 

Alman Millî Takımına 188 bin dolar prim

Almanya Futbol Federasyonu ve milli takım yetkilileri arasında dün imzalanan anlaşmaya göre, futbolcuların her biri, Almanya'nın elemeleri geçerek 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını kazanması halinde 188 biner dolar kazanacak.

Bu ücretin, 2004 yılında verilen 99 bin doların 2 katı olduğu bildirildi.

09.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004