Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Çeçenistan'daki işkenceyi yazdırmadılar

Moskova’da önceki gün öldürülen muhalif kadın gazeteci Anna Politkovskaya, son olarak Çeçenistan’daki işkence konusunu yazacaktı. Politkovskaya’nın çalıştığı Novaya Gazeta’nın başyazar yardımcısı Vitali Yaroşevski, “Anna pazartesi baskısı için yazı getirecekti” dedi.Başyazar Dimitri Muratov da kadın gazetecinin Çeçenistan’daki işkenceyi gösteren çok önemli fotoğraflarının olduğunu belirtti.


Irak ceset kaynıyor

Irak’ın güneyindeki Divaniye şehrinde 20 Şii militanın öldürüldüğü bildirildi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, kentte yoğun çatışmaların çıktı

Blair’in yardımcısından başörtüsüne destek

İngiltere’de son günlerdeki tesettür tartışmasına Başbakan Yardımcısı John Prescott da katıldı ve tesettürlü kadınlara destek verdi.


  Japon-Çin zirvesi

Senelerdir ilişkileri gergin olan Japonya ve Çin arasında 5 senedir ilk kez zirve toplantısı gerçekleşiyor.


  Tayland’da 3 Müslüman öldürüldü

Tayland’ın problemli güney bölgesinde 3 Müslüman’la bir Budist öldürüldü. Polis, Patani bölgesinde dün bir Müslüman çiftçinin öldürüldüğünü bildirdi.


  Kurnaz’ın iddiaları doğrulandı

Alman ‘’Bild am Sonntag’’ gazetesi, “ABD’nin Küba’daki Guantanamo üssünde yaklaşık 5 yıl tutulduktan sonra serbest bırakılan Murat Kurnaz’ın, daha önce Afganistan’da tutulduğu sırada Alman özel timi (KSK) üyeleriyle teması olduğunu” yazdı.


  Amerika’da Demokratlar yükselişte

Amerikalıların yüzde 51’i, bugün seçim yapılsa Demokratlara oy verecek. Newsweek dergisinde yayınlanan kamuoyu nabız yoklamasına göre, Amerikan halkının sadece yüzde 35’i cumhuriyetçilerin hem Temsilciler Meclisi, hem de Senato’da çoğunluğu muhafaza etmesinden yana.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004