Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

En zengin yüzde 5, en fakiri 25’e katladı

Türkiye’de toplam gelirden, en yoksul kesim binde 8, en zengin kesim ise yüzde 20,9 pay alıyor. Devlet Bakanı Beşir Atalay, DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan’ın soru önergesine verdiği yazılı cevapta, 2004 Hanehalkı Bütçe Anketinden elde edilen gelir dağılımı sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi. Buna göre, gelirden en az pay alan birinci yüzde 5’lik dilimde ortalama hanehalkı geliri 2 bin 172 YTL iken, gelirden en fazla pay alan dilimde ise ortalama hanehalkı geliri 53 bin 536 YTL’ye ulaştı.


GÜÇLÜ TÜRKİYE BARIŞA YARAR

Türklerin İslâm âleminde büyük bir yeri olduğunu, İslâm medeniyetine önemli katkıları bulunduğunu ve İslâm tarihinde her zaman yapıcı bir rol oynadıkl

Kardaş: Asker denetlenemiyor, AKP yalpalıyor

Emekli askerî hakim Ümit Kardaş, “Ordu güç kullanmaya alıştı, denetlenmek istemiyor. Ordu özellikle son 25 yıldır siyasî parti gibi çalışıyor. Ve bu h


  Arınç: Halk 2007’de farklı karar verebilir

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin, bir yıl sonra seçimlere gideceğini belirterek, ‘’Ya 15 Ekim’de, ya 21 Ekim, ya da 28 Ekim’den sonra...


  Soykırım iddiaları kriter olamaz

Finlandiya Parlamento Başkanı Paavo Lipponen, Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunu, AB üyeliğinin birliğe büyük bir yatırım olacağını söyledi.


  1 milyon 300 bin gencin eğitim hakkı gasp edildi

Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve İstanbul Marmara Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Şimşek, ‘’Sokakta 1 milyon 300 bin gencimiz var. Onların eğitim hakkı gasp edilerek sokağa itilmişlerdir’’ dedi.


  Hollandalı turistler Nevşehir’de iftar yaptı

Tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etmek amacıyla Türkiye’de bulunan Hollanda’nın Groningen şehri Emniyet Müdürlüğü personeli ve eşleri, Nevşehir’de Belediye’nin iftar çadırında Nevşehirliler ile birlikte iftar yemeği yedi.


  Peygambere saygısızlık dünyaya barış getirmez

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ‘’1.5 milyar müminin en mukaddes abide şahsiyeti olan peygamberi rencide etmek dünyaya asla barış getirmez. Bunun mazereti yoktur’’ dedi.


  RTÜK’ten yarışma programlarına uyarı

RTÜK Başkanı Zahid Akman, televizyonlarda kanunlara aykırı yarışma programı yapan çeşitli kuruluşlara 46 kez uyarı, iki kez 1’er program durdurma müeyyidesi uygulanmasına karar verildiğini bildirdi.


  Köydeki yangın korkuttu

Tosya ilçesi Sevinçören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Mehmet Yumuk’un evinde sabah saatlerinde çıkan yangın kısa sürede çevre evlere sıçradı.


  Pakistan depreminde ölenler anılıyor

Pakistan ve Hindistan’da 80 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan, Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğündeki depremin birinci yıldönümünde, depremde hayatını kaybedenler törenlerle anılıyor.


  Gribe yakın takip

Sağlık Bakanlığı, grip hastalığının yakın takibe alınması için bugünden itibaren 14 ilden vak'a bildirimleri toplamaya başlayacak.


  Verimli topraklar çölleşiyor

Manisa’nın Akhisar ilçesi Sazoba köyünde, yıllar önce meydana gelen sel, bir zamanlar mısır, karpuz, pamuk ekilen ve üzüm bağlarıyla kaplı 10 bin dönümlük verimli araziyi, rüzgâr erozyonunun da etkisiyle Arabistan çöllerine dönüştürdü.


  Çevreyi kirleten fabrikaya son şans

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldığı Yıldız Sunta Fabrikasına çevre ile ilgili tedbirleri alması için son kez 2 ay süre tanıdı.


  Bartın ırmağında balık ölümü

Bartın Irmağı’nda ölü balıklar bulundu. Alınan bilgiye göre, vatandaşların Orduyeri mevkisinde ırmakta ölü balıkların bulunduğunu bildirmesi üzerine, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi.


  Zehirli varillerin gönderilmesi vatandaşları sevindirdi

Yaklaşık 18 yıldır Türkiye gündemindeki yerini koruyan Samsun ve Sinop’taki depolarda muhafaza edilen zehirli varillerin bertaraf edilmek üzere yurtdışına çıkarılacak olması çevreci örgütlerin yanı sıra depoların bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.


  Akdeniz’de 350 fok kaldı

Roma Bilgi ve İletişim Bölgesel Eylem Merkezi Direktörü Sergio Illuminato, Akdeniz havzasında 350 Akdeniz fokunun kaldığını ve korunma tedbirleri için yıllık 5 milyon avro bütçeye ihtiyaç olduğunu bildirdi.


  Antep’te erozyonla mücadele

Gaziantep’te uygulanan ‘’Bilek Erozyon Kontrolü Projesi’’yle 692 hektar alan erozyondan korunacak.


  Türkiye’deki kuş türleri azalıyor

Türkiye’de, sulak alanların kurutulması, büyük ölçekli baraj projeleri, kumul, tuzlu çayır ve bataklıkların tarım alanına dönüştürülmesi sonucu, son yıllarda her 4 kuş türünden birinin neslinin tükendiği bildirildi.


  Tabiata 15 bin sülün salınacak

‘’Sülün Diyarı’’ olarak bilinen Samsun’da Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen 16 bin 700 sülünden yaklaşık 15 bini, bu yıl Samsun’un yanı sıra Trabzon, Edirne, Çorum, Bartın, Kırşehir, Kastamonu ve Malatya’daki uygun ortamlarda ormanlara salınacak.


  Mersin Körfezinde kirlilik arttı

Mersin Körfezi’nde, şehir merkezi ile tatil sitelerinden denize boşaltılan atıkların önemli derecede kirliliğe sebep olduğu, buna bağlı olarak deniz suyunda oksijen seviyesinin giderek düştüğü bildirildi.


  Sivas’ta atık su arıtma projesi

Sivas’ta yaşanan atık su problemi, belediyenin hayata geçirmeyi planladığı atık su arıtma projesiyle çözüme kavuşacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004