Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müsbet hareket modeli

11 Eylül saldırılarından sonra dünyada Müslümanlara karşı mevcut olan önyargılı yaklaşımın daha da sertleştiği bir gerçek. Gerek karikatür krizinde İslâm dünyasının verdiği görüntü, gerekse yükselen radikal akımlar bu önyargıyı katılaştırdı. Ülkemizde ise, devletin dine karşı olumsuz tavrı, 28 Şubat ile beraber yeni bir ivme kazandı. Medyanın da kışkırtmasıyla, din kavramı hep olumsuzluklarla birlikte anılır oldu. Dindarların kimi olaylar karşısındaki tavırları ise işe tuz biber ekti.



Güle oynaya bilgi

İlköğretim çağı çocuklarına yönelik din ve ahlâk odaklı eğitim ve kültür yayını olmayı hedefleyen Birdirbir Dergisi, “Din Eğitimi ve Kültürü Dergisi” sloganıyla okurlarıyla buluştu. Türkiye’de ilköğretim çağı çocuklarına yönelik din ve ahlâk eksenli bir eğitim ve kültür yayını olmayı amaçlayan Birdirbir Dergisi, ilahiyat, çocuk eğitimi ve psikolojisinde uzman kişiler tarafından hazırlanmış ve yayıma sunulmuş.



Kur’ân bülbülleri yarıştı

Hafız ve hafız olmayıp sesine, kıraatına ve hançeresine güvenen erkek yarışmacılar Kur’ân-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştılar. Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 80 kişininin katıldığı Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın ön elemeleri Eyüp Zal Mahmut Paşa Camiinde yapıldı. Yarışma sonunda Türkiye’nin değişik illerinden gelen 12 aday finale kaldı.



“Kaatı”yı yaşatmaya çalışıyorlar

27 yıldır geleneksel Türk süsleme san'atlarıyla uğraşan ve çok sayıda eserin sahibi Yurdagül Özsavaşçı, belki pek çok kişinin bilmediği, Osmanlının önemli tasvir ve süsleme san'atları arasında yer alan kaatıyı yaşatan ustalardan biri.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004