Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kuzey Kore: Masaya oturmaya hazırız

Güney Kore hükümetin, Kuzey Kore’nin yaptığını ilân ettiği nükleer denemenin gerçek olduğunu açıkladı. Güney Kore Birleştirme Bakanı Lee Jong-Seok, Kuzey Kore’nin önceki gün yaptığı nükleer denemenin gerçek olduğunu, ancak başarılı olup olmadığını öğrenmek için 2 haftalık bir inceleme gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki ilişkilerden sorumlu olan Bakan Lee, parlamentoda olağanüstü toplantıdaki konuşmasında, “Hükümet, Kuzey Kore’nin bir nükleer deneme yaptığını düşünüyor” dedi, ancak komşusu Kuzey Kore’yi dünyanın nükleer güce sahip dokuzuncu ülkesi olarak kabul etmediklerini kaydetti. Kuzey Koreli bir yetkili, ABD’nin ülkesine karşı katı tutumunu sürmesi halinde, hedefini belirtmediği nükleer başlıklı füze fırlatma tehdidinde bulundu.

İsrail, dikkatleri İran üzerine çekiyor

Bu arada, İsrailli yetkililer, nükleer deneme yaptığını açıklayan Kuzey Kore’nin İran’a nükleer teknoloji transfer ettiğinden endişe ediyor. İsrailli uzmanlar ise Pyongyang’ın bu açıklamasının, uluslararası toplumun, nükleer silahların yayılması ve dolayısıyla da İran’a karşı daha sert bir tutum benimsenmesi konusunda bilinçlenmesine imkan sağlayacağı umudunu taşıdıklarını ifade ediyor. Adının gizli tutulmasını isteyen bir hükümet yetkili, Kuzey Kore’nin İran’a, Suriye’ye ve Irak’a nükleer teknoloji transferi konusunda ciddi bir risk bulunduğunu düşündüklerini kaydetti. Aynı yetkili, Başbakan Ehud Olmert’in bu hafta içinde istihbarat yetkileriyle bu yeni unsurlar ışığında İran’ın İsrail’e yönelik tehditlerini ele alacağını da belirtti. Başbakan Yardımcısı Şimon Peres de İran ile Kuzey Kore’nin nükleer programları arasında paralellik kurdu ve uluslararası toplumun ekonomik yaptırımlar yoluyla bu ülkeleri durdurması gerektiğini söyledi.

/ SEUL

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzey Kore: Masaya oturmaya hazırız

  İran: Nükleer silâha karşıyız

  Arabuluculuk fayda etmedi

  Kosova’nın statüsü çıkmazda

  The Independent: Türkiye de nükleer kapasiteye sahip

  Bosna’da camiye füze saldırısı

  Âyet okuyan Saddam mahkeme salonundan atıldı

  60 ceset bulundu, 2 Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004