Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran: Nükleer silâha karşıyız

Nükleer programı uluslar arası alanda anlaşmazlıklara yol açan İran, Kuzey Kore’nin nükleer denemesinden sonra, “nükleer silâh sahibi olunmasına ve kullanılmasına karşı olduğunu” açıkladı.

Hükümet sözcüsü Gulamhüseyin Elham, haftalık basın toplantısında bir soru üzerine, “İran, nükleer silâhların üretimi ve kullanımına karşıdır. Hiçbir ülke nükleer silah kullanma hakkına sahip değildir” dedi.

Demokratlar: Olmayanı

işgal ettik, olanı seyrediyoruz

Öte yandan, ABD’de muhalefetteki Demokrat Parti, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiğini duyurduğu nükleer denemeden dolayı, bu gelişmede ağırihmalinin bulunduğunu savunduğu Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush’u suçladı. Demokrat Partinin 2004 seçimindeki ABD başkanı adayı senatör John Kerry, Bush’un Kuzey Kore politikasını‘’şok edici bir başarısızlık’’ olarak nitelendirerek,‘’Biz, hiçbir kitle imha silâhının bulunmadığı Irak’tabaşımızı derde sokarken, (Kuzey Kore’deki) bir çılgın,en ileri kitle imha silahını denedi bile’’ dedi. Demokrat Partinin Senatodaki azınlık grubu lideri senator Harry Reid de ‘’Bush’un, Kuzey Kore’deki bu tehlikeli gelişmenin önüne geçmek için yıllarca zamanı oldu, Ancak o bu sorunu hep küçük göstermeyi tercih etti’’ diye konuştu. Bush’un yaklaşık beş yıl önce İran, Irak ve Kuzey Kore’yi ‘’şer ekseni’’ olarak tanımladığını hatırlatan Demokrat Partili eski senatör Sam Nunn da ‘’Şer ekseninin yanlış ucundan, en tehlikesiz ülkeden başladık. Şimdi bu yanlışın cezasını çekiyoruz’’ dedi.

/ SEUL

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzey Kore: Masaya oturmaya hazırız

  İran: Nükleer silâha karşıyız

  Arabuluculuk fayda etmedi

  Kosova’nın statüsü çıkmazda

  The Independent: Türkiye de nükleer kapasiteye sahip

  Bosna’da camiye füze saldırısı

  Âyet okuyan Saddam mahkeme salonundan atıldı

  60 ceset bulundu, 2 Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004