Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

The Independent: Türkiye de nükleer kapasiteye sahip

The Independent, “Türkiye’nin, nükleer silâh geliştirmek için gerekli materyali işleyecek kapasitede nükleer reaktöre sahip ülkeler arasında olduğunu” öne sürdü.

Gazete, Kuzey Kore’nin nükleer deneme yaptığını açıklamasının ardından dünyanın nükleer haritasına yer verdi. Bu haritada Türkiye, nükleer silâh geliştirmek için gereken materyali işleyecek kapasitede nükleer reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler arasında yer alıyor. “Küresel Silahlanma Yarışı” başlığıyla sunulan haritada, ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa nükleer silaha sahip olduğu bilinen ülkeler arasında gösterilirken, Kuzey Kore’nin bazı kısa ve orta menzilli füzelere sahip olmakla birlikte henüz nükleer başlığa sahip olmadığına inanıldığı belirtildi. Pakistan ve Hindistan’ın da nükleer silâha sahip olduğuna işaret edilen haritada, nükleer silâha sahip olan ülkeler arasında İsrail de yer aldı. Nükleer silah geliştirmek için gereken materyali işleyecek reaktöre sahip olduğuna inanılan ülkeler listesinde ise şu ülkelerin isimleri bulunuyor:

“Kanada, Meksika, Kolombiya, Peru, Brezilya, Şili, Arjantin, Norveç, İsveç, Finlandiya, Hollanda, Belçika, Almanya, Polonya, Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, İtalya, İspanya, Türkiye, Cezayir, Mısır, Kongo, Güney Afrika, Bangladeş, Güney Kore, Japonya, Vietnam, Endonezya, Avustralya.” Financial Times gazetesinde yer alan bir yorumda da “Türkiye ve Mısır’ın nükleer silâhlanma seçeneğini açık tuttuğuna” dikkat çekilerek, “bunda İran’ın nükleer silâh geliştirmesi yolundaki kaygıların rol oynadığı” belirtildi.

/ LONDRA

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzey Kore: Masaya oturmaya hazırız

  İran: Nükleer silâha karşıyız

  Arabuluculuk fayda etmedi

  Kosova’nın statüsü çıkmazda

  The Independent: Türkiye de nükleer kapasiteye sahip

  Bosna’da camiye füze saldırısı

  Âyet okuyan Saddam mahkeme salonundan atıldı

  60 ceset bulundu, 2 Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004