Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kral muhteşem döndü

Hakan Şükür, (A) Milli Futbol Takımının, Moldova ile yaptığı maçta 4 gol birden atarak, ay-yıldızlı forma altındaki uzun süren suskunluğuna son verdi.

Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki üçüncü sınavında, cezası nedeniyle Almanya'da seyircisiz oynadığı maçta, Moldova'yı 5-0 yenerken, 4 gol birden atan Hakan Şükür, muhteşem bir dönüş yaptı. Gerek Galatasaray, gerekse (A) Milli Futbol Takımı'nda son maçlardaki performansıyla bazı çevrelerce yoğun biçimde eleştirilen deneyimli futbolcu, 1'i penaltıdan olmak üzere attığı 4 golle, geceye damgasını vuran isim oldu.

GOL SAYISINI 50'YE ÇIKARDI

Milli takımdaki gol sayısını 50'ye çıkaran ve Türkiye'nin 83 yıllık tarihindeki en çok gol atan futbolcu unvanını açık ara elinde bulunduran deneyimli oyuncu, resmi maçlarda yaklaşık 3 yıl aradan sonra ay-yıldızlı formayla gol attı. Hakan Şükür, ay-yıldızlı formayla resmi maçlarda son golünü 19 Kasım 2003'te Letonya ile yapılan 2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj rövanş maçında atmıştı. (A) milli formayı toplam 106 kez giyen 35 yaşındaki Hakan Şükür, ay-yıldızlı takımda son golünü ise 18 Ağustos 2004'te Belarus ile yapılan özel maçta kaydetti. Ersun Yanal döneminde uzun süre aday kadroya alınmayan Hakan Şükür, (A) milli formayla ilk golünü 8 Nisan 1992'de Danimarka'ya atmıştı. Galatasaray'ın yanı sıra, Torino, Inter, Parma ve Blackburn Rovers takımlarında oynarken, milli takıma çağrılan deneyimli futbolcunun gol attığı 36 karşılaşmadan 27'sini kazanan ay-yıldızlılar, 6'sında berabere kaldı, sadece 3 kez yenildi.

2. KEZ 4 GOL BİRDEN ATTI

Moldova filelerini 4 kez havalandıran Hakan Şükür, (A) milli formayla 2. kez bir maçta 4 gol birden attı. Hakan Şükür, 20 Ağustos 1997'de Galler ile yapılan ve 6-4 Türkiye'nin galibiyetiyle sonuçlanan Dünya Kupası Eleme Grubu maçında da 4 gol atmıştı. Bu arada milli takımın, 17 Haziran 1924 tarihinde Finlandiya'yı 4-2 yendiği özel maçta Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino'yu 7-0 yendiği Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Beşiktaşlı Oktay Derelioğlu da 4'er gol atma başarısını göstermişti.

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MİLLİ TAKIM ZİRVEDE

  Kral muhteşem döndü

  Terim: Bırakın maçın keyfini yaşayalım

  27 ülkenin milli takımına gol attı

  En hızlı golcü apoleti de var

  UEFA'dan Hakan Şükür'e övgü

  Alex: UEFA'da kolay maç yok

  Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turca

  Efes basketbol okulu

  Tau, Kaya Peker ile galip geldi

  Hakemler açıklandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004