Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ercan: Tam ve gerçek demokrasi istiyoruz

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, bunalımların, krizlerin, siyasette zaman zaman tıkanıkların olabileceğini belirterek, “Zaman zaman olmuştur, ben o dönemleri biliyorum. Parti kademelerinde görev yapmış biri olarak o havayı solumuş biriyim ben. Ama Türkiye’nin yapacağı şey o bunalımlı dönemleri demokrasi içinde aşabilmektir” diye konuştu.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, hiçbir askerî müdahalenin haklı gerekçesi olamayacağını söyledi.

Ercan, Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile Türkiye ve Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (TÜKSEV) düzenlediği “Türkiye’de Siyaset ve Kültür Sempozyumu” toplantısının ikinci oturumunda yaptığı konuşmada, “Siyasetçinin sorumluluğu, hüküm yeri, şikâyet yeri de millettir. Siyasetçinin sorumluğu millettedir. Seçilmiş kişi ve heyetlerin hesap vereceği merci büyük milletimiz, sandıktır” dedi.

Bunalımların, krizlerin, siyasette zaman zaman tıkanıkların olabileceğini söyleyen Ercan, “Zaman zaman olmuştur, ben o dönemleri biliyorum. Parti kademelerinde görev yapmış biri olarak o havayı solumuş biriyim ben. Ama Türkiye’nin yapacağı şey o bunalımlı dönemleri demokrasi içinde aşabilmektir” diye konuştu.

“Vehimlerden kurtulmalıyız”

Ercan, şunları kaydetti:

“Bizim aradığımız tam ve gerçek demokrasi, güdümlü demokrasi değil, vesayet altında demokrasi değil. Hukukun üstünlüğü, hukuk devlet. Hukuk devletinin mekanizmaları var, yargı var, savcısı var, hakimi var. Suçların tarifi yapılmış, nerede suç varsa kim suç işlemişse onu takip edecek mekanizmalar var. Artık Türkiye vehimlerden, korkulardan arındırmalı kendisini. Hiçbir askeri müdahalenin haklı gerekçesi olamaz. Bunları geride bırakmalıyız.” Türkiye’de siyaset reformuna ihtiyaç olduğunu söyleyen Ercan, “Gerçekten tahrip edilmiş, parçalanmış, hareket alanı daraltılmış, bir siyasî yapıyı yeniden ileri demokrasideki ölçütlere uygun olarak düzenlemek lazım” dedi.

Parti içi demokrasinin tam işlemediğini, partilerdeki liderler sultasının sona erdirilmesi gerektiğini belirten Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oligarşik yapı yerine demokratik bir yapının, parti için demokrasinin mutlaka oluşturulması lâzım. Parti içindeki rekabetin objektif kurallara bağlanması lazım. Lidere yakın olmak yerine, halka tabana partiliye yakın olmaktan geçecek bir yapıyı oturtmak lâzım.”

/ BOLU

15.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayramda trafik alarmı

  Demokrasi ya vardır, ya yoktur

  ‘Said Nursî ulu kişi, eserini anlamak emek ister’

  Ercan: Tam ve gerçek demokrasi istiyoruz

  Çömez: Lider sultası bitmeli

  Asıl mesele Türkiye’nin AB üyeliği

  Demokrasi açısından tarihi hata

  Vali Güler: Ermeni cemaati rahat olsun

  LC Waikiki : Fransız değiliz

  Ağar: Keşke, Nobel’i coşkuyla kutlayabilseydik

  Karadeniz'de gemi battı

  'İstemezükçülüğün’ adı ulusalcılık oldu

  Rusya’da Ramazan çadırı

  Güngören’de muhtaçlara yardım

  HSYK’ye 2 yeni üye

  Arınç, Yunus’u kutladı

  Hakkari’de mayın patladı: 2 şehit

  Google’da en çok Kur’ân okunuyor

  Trabzonlu İHL’liler iftarda buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004