Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: İçimize kapanarak, bir yere varamayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Etrafımıza duvarlar örerek, sermayeyi renklere, ırklara, inançlara ayırarak, içimize kapanarak, dünyaya ilgisiz kalarak hiç bir yere varamayız” dedi.

iz, kelimelere, kavramlara takılı olan bir ülke olmaktan çıkacağız, ‘bizim işimiz var arkadaş’ diyeceğiz. Biz yola devam ediyoruz, yola devam edeceğiz’’ dedi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, son yıllarda ihracatın artması konusunda özverili katkılar sağlayan ve bunu bir başarı hikayesine dönüştüren özel sektör ve kamu kesimi mensuplarını ayrı ayrı kutladığını belirtti. Erdoğan, Türk ekonomisinin verilerine bakıldığında geçmişte ulaşılamayan başarıların yakalandığını belirterek, şunları kaydetti:’’İnanıyorum ki Türkiye, dünyanın en büyük, en dinamik ekonomileri arasında hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Ekonomimiz için belirlediğimiz vizyonun, çizdiğimiz yol haritasının hiç şüphesiz dünyadaki gelişmelerden bağımsız olması beklenemez. Etrafımıza duvarlar örerek, sermayeyi renklere, ırklara, inançlara ayırarak, içimize kapanarak, dünyaya ilgisiz kalarak hiç bir yere varamayız. Yapmamız gereken, uluslararası piyasalara entegre olarak hem bulunduğumuz bölgede hem de dünya genelinde ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi güçlendirmektir. En önemlisi de, gelişmeleri yakından takip ederek çevremizdeki fırsatları doğru değerlendirmek, millî menfaatlerimizin gerektirdiği tedbirleri zamanında almaktır. Bizim hükümet olarak ekonomide bugüne kadar yaptığımız da budur.’’

KOMŞULARLA TİCARETİMİZ ARTTI

2000 yılında 20 milyar dolar olan çevre ve komşu ülkelerle dış ticaret hacminin 2005 yılında 60 milyar dolara ulaştığını anlatan Erdoğan, bu neticeye sadece bir ekonomik gelişme olarak değil, uluslar arası ilişkiler, diplomasi, siyasi güven ve istikrar açısından da bakmak durumunda olunduğunu dile getirdi.

Erdoğan, bunların birbirini desteklediğini ve tetiklediğini söyledi. ‘’Bizim dış politikamızın esası, düşman üretmek değil dost kazanmaktır’’ diyen Erdoğan, bu anlayışla önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Artık Türkiye, üyeliği tartışılan değil... Efendim, işte tam üyemi olacak, imtiyazlı ortak mı olacak... Bunları bırakalım, bunları şu anda söyleyenler, sadece tribünlere oynuyorlar, bunu böyle bilelim, bizde de tribünlere oynayanlar olduğu gibi. Biz işimizi yapıyoruz. Bundan sonra da yaparız. Biz kurumlarımızı, aynen Avrupa’daki kurumlar gibi aynı yapıya kavuştururuz, olmadı Kopenhag Siyasi Kriterlerini adını Ankara siyasî kriterleri koyar yolumuza devam ederiz. Maastrich Kriterleri noktasında aynı ölçüleri yakalar, İstanbul Kriterleri koyar yolumuza devam ederiz. Çünkü ekonomimizin merkezi İstanbul.’’

/ ANKARA

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İmamlar huzursuz

  Gizli belgede Meclis devredışı

  Erdoğan: İçimize kapanarak, bir yere varamayız

  MGK toplanıyor

  Kınıklıoğlu: Fransız Meclisinin kararı Senatodan geçmez

  Celal Adan: CHP’den bu millete bir umut yok

  Ahmet Türk: Asker silâh bıraksın demedik

  Masonlardan Cumhuriyet balosu

  Havalar daha da soğuyacak

  Koray Aydın dâvâsına devam edilecek

  Erzincan da sallandı

  İstanbul, 2009 IMF Kongresi’ne hazırlanıyor

  Sami Ofer’in şirketi Sümerbank arazisinde

  Başbakanlık, uzman yardımcısı alacak

  Öğretmenlerden ücretsiz kurs

  Akıllılar kaybetti, deliler kazandı

  Kurtlar sürüyü dağıttı

  Büyükanıt, Atina yolcusu

  Polis görevini yaptı, suç azaldı

  Arzuhalcilik tarihe karışıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004