Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bank Asya 10. yılını kutluyor

Türkiye’nin en genç katılım bankası olmasına rağmen kısa sürede büyüyen Bank Asya, 10. yılını kutluyor. Bank Asya, dün Yıldız Sarayı-Silahhane’de düzenlediği basın toplantısı ve resepsiyonla onuncu kuruluş yılını kutladı.

Toplantıda, Bank Asya’nın 10 yıllık gelişimini değerlendiren Bank Asya Genel Müdürü Ünal Kabaca, sektöründeki onuncu yılını başarılarla ve rekor talepli halka arzıyla geride bıraktıklarını vurguladı.

On yılın bir kurum için çok uzun bir zaman olmadığını ifade eden Kabaca, “Ancak Bank Asya için bu ilk on yıl önemli. Çünkü biz bu on yılda bir çok ilki gerçekleştirdik. Kriz dönemlerinde hem ayakta kaldık hem de bize güvenen müşterilerimize o zor günlerinde destek olduk. Yaşımızdan büyük işler başardık. Şimdi ikinci on yıllık dönemde, hedefimiz, istikrarı elden bırakmadan büyüyen daha güçlü bir Bank Asya.” dedi.

Bugün 800 bin’in üzerinde bireysel ve 73 bin kurumsal-ticari müşteriye hizmet verdiklerini belirtten Kabaca, “Bank Asya olarak kurumsal ve ticari alandaki bilgi birikimimiz çok yüksek. Kullandırdığımız fonlarla bugüne kadar binlerce projeye finansman desteği sağladık, üretime ve istihdama katkıda bulunduk. Yine bireysel bankacılıkta özellikle da kredi kartlarında iddialı hedeflerimiz var. Şu anda 300 bin kredi kartı müşterimiz mevcut ve bu alanda büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu. Gayrinakdi işlemlerde ve dış ticaret alanında Bank Asya’nın aldığı payın tüm bankacılık sektörü içerisinde oldukça yüksek olduğunu da belirten Ünal Kabaca, şu anda Bank Asya’nın Türkiye’nin dış ticaret hacminden yaklaşık yüzde 2,5 oranında pay aldığını ve hedeflerinin ileride bu payı yüzde 5 seviyelerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası 10. yıl vesilesiyle Bank Asya’nın kültür-sanat etkinlikleri kapsamında II. Abdülhamid Dönemi Osmanlı Coğrafyası fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Rakamlarla Bank Asya’nın 10. yılı

Bank Asya’nın gelişim rakamlarını paylaşan Kabaca, bugün yurt genelinde 87 şubesi ve 2 bin 143 çalışanı ile Bank Asya’nın gelişme potansiyeli en yüksek bankalar arasında yer aldığını belirtti. Ünal Kabaca “Halka arz sonrası özkaynaklarımız, 2005 ilk yarı rakamlarına göre yüzde 201 artarak 539 milyon YTL’ye çıkmış bulunmaktadır. Bank Asya’nın, toplam aktifleri de 30 Haziran 2006 itibariyle 3.457 milyon YTL’ye yükselerek 2005 yılının aynı dönemine göre yüzde 58’lik bir artış göstermiştir. 2006 ilk yarı dönem net kârımız ise, yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 oranında artarak 50,6 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

01.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak paradan fayda gelmez

  İşgücü maliyeti en fazla artan 3. ülkeyiz

  Artık çay ihraç ediyoruz

  Yumurta fiyatları geriledi

  Media Markt Türkiye’ye geliyor

  Bank Asya 10. yılını kutluyor

  4 noktada petrol umudu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004