Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanlık Divanı üyesi milletvekili Hannes Swoboda, TCK'nın 301. maddesinin kabul edilemez olduğu konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini ve bu maddenin kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini söyledi.


İfadeye özgürlük

İnsan Hakları Ortak Platformu, Başbakanın “Bu konuda bir çalışmamız yok” dediği 301. maddeyi düşünce özgürlüğü kampanyasının merkezine aldı. Helsinki

F-16 yerine F-35

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, maliyetinin 11-12 milyar doları bulması beklenen ve Türkiye’nin gelecek 30-40 yıllık dönemde savunmasında önemli ro


  Batı, İslâm medeniyetini Kuzey Afrika üzerinden tanıdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, son zamanlarda özellikle Batı ülkelerinde cami ve mescidlerde zaman zaman farklı seslerin çıkışı üzerine, kendilerinin bu ülkelere götürdüğü din hizmeti ve din görevlilerinin kadir-kıymetinin daha fazla anlaşılmaya başlandığını söyledi.


  Bulgaristan’da sağduyu kazandı

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Emin Balkan, Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini Georgi Pirvanov’un kazanmasıyla ilgili olarak, “Bu seçimler eskiyi kaşıyan, insanların din ve etnik kökenleri üzerine politika yapanlara fırsat verilmeyeceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.


  Yüksekova-Şemdinli Karayolunda çökme

Etkili yağış nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun 25. kilometresinde çökme meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde 4 gündür etkili olan yağış, ulaşımı olumsuz etkiledi.


  İlerleme raporu öncesi tedirgin bekleyiş

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde kritik öneme sahip İlerleme Raporunun açıklanması öncesinde, Ankara’da tedirgin bekleyiş sürüyor. Büyük bir kısmı basına sızan İlerleme Raporuna ilişkin Ankara’nın vereceği cevap merakla bekleniyor. Başbakan Erdoğan, raporun basına sızmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, ifade özgürlüğünü kısıtlayan 301. maddedeki değişiklik için, “Türk hükümetinin herhangi bir çalışması bulunmadığını” söyledi.


  İsveç’ten AB desteği

İsveç’in AB İlişkilerinden Sorumlu Bakanı Cecilia Malmström Ankara’nın reformlara bu şekilde devam etmesi halinde Türkiye’nin birkaç yıla kadar AB üyesi olacağına inandığını belirtti. İsveçli bakan, İsveç olarak da bu konuda ellerinden geleni yapacakları, yardımcı olacaklarını ve de her ülkeye aynı kriterin uygulanması gerektiğini belirtti.


  Ağar: Cumhuriyetin temeli millet iradesi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Cumhuriyetin en önemli temelinin millet iradesi olduğunu belirtti. Ağar, Cumhuriyetin, bir daha bir karış toprak kaybetmeme iradesiyle, bu topraklarda yaşayanların iradesiyle doğduğunu ve vatanın bölünmez bütünlüğüyle hareket edildiğini ifade etti.


  Fatin Rüştü Zorlu'nun kızı, gazeteci Zorlu öldü

Eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun kızı, gazeteci Sevin Zorlu (70), tedavi gördüğü hastahanede öldü.


  Deprem tedbirleri Meclis gündeminde

CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, muhtemel bir deprem için hangi önlemlerin alındığını sordu.


  Polislere teşekkür

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde meydana gelen selde canı pahasına vatandaşların yardımına koşan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline vatandaşlardan teşekkür yağıyor.


  ÖSS ve OKS Şûrâ masasında

Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 17. Millî Eğitim Şurâsı 13-17 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacak. Şurâya, eğitim çevrelerinden 800’e yakın kişinin katılması bekleniyor. Şurânın ağırlıklı konusunu, sınav sistemi ve AB’ye giriş sürecinde Türk eğitim sistemi oluşturacak


  Kök hücreden minyatür karaciğer

İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesi, İngiliz bilim adamlarının kök hücreden minyatür karaciğer geliştirdiklerini yazdı.


  Lösev 8’nci yaşını kutluyor

Ankara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) 8’inci kuruluş yıl dönümünü geliri lösemili çocukların tedavisinde kullanılacak bir geceyle kutlamaya hazırlanıyor.


  Başakşehir Devlet Hastahanesi gün sayıyor

Esenler Başakşehir Devlet Hastahanesi açılış için gün sayıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ziyaret ederek açılışın hızlandırılması için ilgililere talimat verdiği Esenler Başakşehir Devlet Hastahanesi açılışında geri sayım başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004