Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanlık Divanı üyesi milletvekili Hannes Swoboda, TCK'nın 301. maddesinin kabul edilemez olduğu konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini ve bu maddenin kesinlikle değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu Başkanlık Divanı üyesi milletvekili Hannes Swoboda, TCK’nın 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Swoboda, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin AB sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı. AP milletvekili, TCK’nın 301. maddesine ilişkin olarak, sadece bu maddenin değiştirilmesinin, sistemin tamamının değiştirilmesi anlamına gelmeyeceğini kaydetti ve “bu maddenin kabul edilemez olduğu konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini” söyledi.

“Politikanın sembollerden oluştuğunu” ifade eden Swoboda, “301. maddenin de bir sembol olduğunu ve bu maddenin şu anda Türkiye’de ifade özgürlüğünün garanti altına alınmadığının sembolü olduğunu” söyledi. Swoboda, bu çerçevede hükümet ve muhalefetten, 301. maddenin değiştirilmesi yönünde Avrupa’dan gelen talepleri dikkate almalarını isteyeceklerini belirterek, “301’in kabul edilemez olduğu konusunda ısrar etmeliyiz” diye konuştu. Kıbrıs konusunda da değerlendirmelerde bulunan Swoboda, adadaki mevcut durumun kimseyi, özellikle de Kıbrıslı Türkleri tatmin etmediğini, bu nedenle Kıbrıs sürecinde ilerlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu çerçevede planlanan görüşmelerin engellenmemesi gerektiğini ifade eden Finlandiya’nın önerileri çerçevesinde yapılması öngörülen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos görüşmesinde Yunanistan için bir rol göremediklerini ifade etti. Swoboda, “Yunanistan’ın görüşmelere dahil olmasının karışıklık doğruabileceğini” söyledi.

/ ANKARA

01.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 kabul edilemez

  İfadeye özgürlük

  F-16 yerine F-35

  Her yerde fırtına ve şiddetli yağış

  Batı, İslâm medeniyetini Kuzey Afrika üzerinden tanıdı

  Bulgaristan’da sağduyu kazandı

  Yüksekova-Şemdinli Karayolunda çökme

  İlerleme raporu öncesi tedirgin bekleyiş

  İsveç’ten AB desteği

  Ağar: Cumhuriyetin temeli millet iradesi

  Fatin Rüştü Zorlu'nun kızı, gazeteci Zorlu öldü

  Deprem tedbirleri Meclis gündeminde

  Polislere teşekkür

  ÖSS ve OKS Şûrâ masasında

  Kök hücreden minyatür karaciğer

  Lösev 8’nci yaşını kutluyor

  Başakşehir Devlet Hastahanesi gün sayıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004