Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Afet Batman'ı da vurdu

Özellikle Doğu bölgelerini etkisi altına alan yağışlarda can kayıpları artıyor. Sel dün de Batman’ı vurdu. Şehirde 11 kişi sular altında kalarak öldü. Şırnak’ta da bir kişi hayatını yitirdi. Sel felaketlerinde, şu ana kadar toplam 38 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 15 kişi yaralandı.

Özellikle Doğu bölgelerini etkisi altına alan yağışlarda can kayıpları artıyor. Sel dün de Batman’ı vurdu. Şehirde 11 kişi sular altında kalarak öldü. Şırnak’ta da bir kişi hayatını yitirdi. Sel felaketlerinde, şu ana kadar toplam 38 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 15 kişi yaralandı.

Batman’da önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış sebebiyle İluh Deresi taştı. Meydana gelen sel sebebiyle dere yakınlarındaki Petrokent, Karşıyaka, Çamlıca ve Çay mahallelerindeki çok sayıda evi su bastı. Olayda, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Yaralılar, Batman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Aralarında askeri birliklerin de bulunduğu ekipler bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştı. Kurtarılan vatandaşlar, Batman Kapalı Spor Salonu ve Batman Belediyesine ait konukevine götürüldü.

Batman’da okullar dün ve bugün tatil edildi. Batman’ın Besili ilçesinde de çökme tehlikesi bulunan 10 ev boşaltıldı. Toplam 111 trafo devre dışı kalırken, şehrin büyük kısmına elektrik verilemedi.

Baraj kapaklarının patladığı ve kenti yeniden su basacağı söylentileri üzerine Batman Valiliği "Halk arasında Batman Barajının suyunun bırakılacağı konusundaki söylentiler asılsızdır".açıklamısnı yaptı.

Şanlıurfa ve ilçelerinde birkaç günden bu yana aralıklarla etkili olan yağışlar ve sonrasında oluşan sel sebebiyle birçok köy ile ulaşım sağlanamıyor. Birçok köyde ev, ahır ve araçlarda hasara yol açan sel nedeniyle E-90 kara yolunun 25-30. kilometresi arasındaki asfalt yolda çökmeler meydana geldi.

Bitlis ve ilçelerinde 5 gündür devam eden yağış birçok yerleşim biriminde sel baskınlarına ve heyelana yol açtı. Mutki ilçesine bağlı 26 köy ve 30 mezranın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu köylerde ikamet eden yaklaşık 150 kişi Mutki merkezde mahsur kaldı. Mutki-Meydan karayolu ulaşıma kapandı ve yola çok büyük kaya parçaları yuvarlandı. Muş’ta sağanak yağış sebebiyle merkeze bağlı Avartı Köyü Perşembe mezrasında 5 ev boşaltıldı. Kent merkezi ve ilçelerde de su ve dere yataklarındaki taşkınlara karşı tedbirler alındı.

Şırnak’ta ise hayvanlarını kurtarmaya çalışırken sel sularına kapılan bir kişi öldü. Şırnak Valiliği’nce il merkezi, ilçe ve köylerdeki tüm okullar iki gün tatil edildi. Şırnak-Uludere karayolunun su baskınlarından hasar görmesi sebebiyle ulaşımda güçlükler yaşanıyor.

Siirt'te alt katları su basan okulda mahsur kalan öğrenciler öğretmen ve belediye ekiplerince kurtarıldı

Mardin-Savur karayolu da yolun hasar görmesi sebebiyle ulaşıma kapandı. Önceki gün akşam saatlerinde kapanan Mardin-Diyarbakır karayolu da tek taraflı olarak ulaşıma açıldı.

KAYMAKAMLIĞI TAŞLADILAR

Sel felaketinin yoğun yaşandığı yerler arasındaki Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir grup Kaymakamlık binası önüne kadar yürüdü. Evlerinin acil olarak temizlenmesini ve evlerine girmek istediklerini söyleyen gruptan bazıları Kaymakamlık binasını taşladı. Kaymakam Hasan Tanrıseven, bina dışına çıkarak yaptığı konuşmayla grubu sakinleştirdi. Tanrıseven, ''Kışkırtma sonucu bir grup yürüyüş yaptı. Vatandaşa gerekli yardımlar yapılacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz'' dedi.

DEVLET BÖLGEDE

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ise, Şırnak’a 1000 battaniye, 200 çadır, 1 seyyar mutfak ve 100 kampet, Diyarbakır’a 2 seyyar mutfak, 1000 kişilik kumanya ve 500 battaniye, Şanlıurfa’ya 1575 battaniye, 150 yatak, yeterli miktarda kumanya, 300’er adet teflon tava, su bidonu, tencere, 3’lü ocak ile mutfak seti gönderildiğini bildirdi. Şanlıurfa’da ayrıca günde 2 öğün 1800 kişilik sıcak yemek çıktığı belirtildi. Afete maruz kalan illerde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Diyarbakır’da 278 konutun hasar gördüğü, hayvan zayiatının ise bin 389 olduğu açıklandı.

YAĞIŞLAR ŞİDDETLENECEK

Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürlüğü, etkili yağışın bugün akşam saatlerine doğru şiddetini artıracağı uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada, tahminlere göre, Diyarbakır merkez dahil olmak üzere bölgedeki yağışlı sistemin bugün akşam saatlerine doğru şiddetini artırmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, 4-5 Kasım tarihleri arasında da yağışın devam etmesinin beklendiği, bu nedenle tüm yetkililer ve vatandaşların tedbir almaları gerektiği kaydedildi. Van’da ise 3 gün süreyle yağışlı havanın etkili olacağı ve yüksek kesimlerde hafif kar yağışının beklendiği bildirildi.

/ BATMAN

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afet Batman'ı da vurdu

  Batı dünyası İslâmı yanlış tanıyor

  Çiftçi perişan

  Gül: Avrupa’dan önce bizdekiler eleştiriyor

  Kıbrıs toplantısı iptal edildi

  Mültecilerin Türkiye’yi tercih sebebi demokrasi

  Sel Mersinliye kışlık odun getirdi

  Ankara’da 40’ıncı özgürlük eylemi

  Şiddet olayları biçim değiştiriyor

  AKP’den Avrupalı liderlere dâvet

  Terörle mücadeleden kaçan AKP’li kim?

  TBMM heyeti, Yeni Zelanda yolcusu

  Yedisu’da deprem

  TÜBİTAK rahatlattı

  Yargıtay Sümerbank kararını usûlden bozdu

  Mezar taşını yanında taşıyor

  Sigara 2. yangın sebebi

  Uyanık zenginler denetime yakalandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004