Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uyanık zenginler denetime yakalandı

Adana’da, yeşilkart kullanımındaki suistimalleri önlemek amacıyla başvurularda titizlikle yapılan araştırma sonucu, talepte bulunan 149 bin 645 kişiden 26 bin 940’ının maddî durumunun iyi olduğu belirlendi.

Merkez Yüreğir İlçe Kaymakamı Sadettin Genç, yaptığı açıklamada, devletin muhtaç vatandaşlara sağlık hizmeti vermek amacıyla getirdiği yeşilkart uygulamasının gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.

Tapu ve vergi dairelerinin yanı sıra, Tarım, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı müdürlüklerinden başvuruda bulunanlarla ilgili araştırma yapıldığını anlatan Genç, ayrıca, polis ve jandarmadan da yardım alarak bir dedektif gibi titizlikle yeşilkart talebinde bulunanları incelediklerini söyledi. Kötü niyetli kişilerin de yeşilkarttan yararlanmaya çalıştığını anlatan Genç, yardıma muhtaç kişilerin hakkının yenmemesi için yeşilkart bürosunda sorumlu tüm personelin mesai saati gözetmeksizin çalıştığını söyledi. Genç, yanlış beyanda bulunan kişilerin yüzde 25’inin arazi sahibi olduğunu, çok önemli bir kısmının ise üzerine kayıtlı birkaç ev ve araba bulunduğunu belirtti.

Kaymakamlık Yeşilkart Bürosu Sorumlusu, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yılmaz Yol da başvuranlar arasında tüccarlar, birkaç konut ve yüzlerce dönüm arazi, lüks otomobil sahibi olanların bulunduğunu vurguladı.

Eczanelerden de yeşilkartı kullanan kişiler hakkında bilgi aldıklarına değinen Yol, ‘’İstanbul’dan yeşilkart ile muayene olan bir kişi aynı gün Adana’daki eczaneden 4 YTL değerindeki ilâçlarını alıyor. Reçetede yanlışlık olduğunu düşünüp bir araştırma yaptık. Ancak, şahsın uçakla İstanbul’dan geldiğini öğrendik. Eczacı da ilâçları alan kişinin son model bir araç kullandığı söyledi’’ diye konuştu.

/ ADANA

03.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Afet Batman'ı da vurdu

  Batı dünyası İslâmı yanlış tanıyor

  Çiftçi perişan

  Gül: Avrupa’dan önce bizdekiler eleştiriyor

  Kıbrıs toplantısı iptal edildi

  Mültecilerin Türkiye’yi tercih sebebi demokrasi

  Sel Mersinliye kışlık odun getirdi

  Ankara’da 40’ıncı özgürlük eylemi

  Şiddet olayları biçim değiştiriyor

  AKP’den Avrupalı liderlere dâvet

  Terörle mücadeleden kaçan AKP’li kim?

  TBMM heyeti, Yeni Zelanda yolcusu

  Yedisu’da deprem

  TÜBİTAK rahatlattı

  Yargıtay Sümerbank kararını usûlden bozdu

  Mezar taşını yanında taşıyor

  Sigara 2. yangın sebebi

  Uyanık zenginler denetime yakalandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004