Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

Haber Türk'ün Basın Kulübü programında soruları cevaplandıran DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiyede irtica tehlikesinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine “Benim gördüğüm halkın gündeminde böyle bir tehlike olmadığıdır. Bu güne kadar halk cumhuriyete demokrasi temelinde sahip çıkmıştır ve milletin böyle bir problemi yoktur. Potansiyel olarak var olduğu söylenebilir. Ama ben halktan böyle birşey algılamadım” dedi.

Pazar akşamı Basın Klübü proğramına katılan Mehmet Ağar, Taki Doğan’ın “DYP’nin Siyasi Gruplar ile Gülen Cemaati, Nurcular gibi görüşüyor mu destek alıyormu ilişkiler nasıl?” diye sorması üzerine Ağar, “Destek verip vermediklerini kendilerine sormak gerekir. Bu Ülkede Demokrasi Paydasında birleşmeye ihtiyaç vardır. Bizim herkese kapımız açıktır” diye cevap verdi.

“Türban sorunu hakkında söylemek istedikleriniz var mı?” şeklindeki soru üzerine ise, Ağar, “Birincisi Türban değilde Başörtüsü diyelim. Ve bu mesele bir temel insan hak ve özgürlükleri meselesidir ve kesinlikle çözülmesi gereken bir meseledir” dedi.

Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri Başbakan Erdoğanın adaylığı ile ilgili bir soru üzerine ise , “Meseleye hem yasal hem hukuki hemde demokrasi bağlamında bakmak gerekir. bana göre en önemlisi de halkın neyi isteyip istemediğidir. Halk ne der ise o olur” diye cevap verdi.

“Türkiyede İrtica Tehlikesi var mıdır?” sorusuna ise Ağar’ın cevabı: “Devletin elinde ne gibi bir bilgi vardır bunu ben bilemem. Ama benim gördüğüm halkın gündeminde böyle bir tehlike olmadığıdır. Bu güne kadar halk Cumhuriyete demokrası temelinde sahip çıkmıştır ve milletin böyle bir problemi yoktur. Potansiyel olarak var olduğu söylenebilir. Ama ben halktan böyle bir şey algılamadım” şeklinde oldu.

Ağar, programın devamında “Avrupa birliği ve demokratikleşme sürecinin ilerleyebilmesi için Martta bir seçim yapılmasını gerekir. Ve biz DYP olarak bundan sonraki bütün tarihlerde yapılan seçimlere hazırız. Şu andan itibaren yapılan şeçimler baskın seçim değildirler. Milliyetçilik ayırıcı değil bağlayıcı olmalıdır” diye konuştu.

Melih ATOM / İSTANBUL

14.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Filistin’de yapılanları asla tasvip etmiyoruz

  Bir tek laiklik kaldı

  Koalisyonu milletle yapacağız

  Ağar: Halkın irtica diye bir problemi yok

  Eğitim Şûrası geç kaldı

  Danıştay, reçetelere kısıtlamayı durdurdu

  Asker kaçaklarına cezalar artırılıyor

  Barolar Birliği’nden insan hakları sempozyumu

  CHP'nin Kur’ân kursu rahatsızlığı

  Savunma sanayimizin toplam cirosu artıyor

  Yeni dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

  Özgürlükte gerileme var

  Yuva çocukları şefkat bekliyor

  M. Zahit Kotku duâlarla anıldı

  Hacılara menenjit aşısı

  İskenderun’da atık iddiası

  Komşusunun hayatından etkilendi, Müslüman oldu

  “Kimse yok mu?” Düzceli aileleri unutmadı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004