Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP, krizler konusunda son derece tecrübeli

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kriz çıkacağı yönündeki açıklamalarına ilişkin ‘’Sayın Baykal’ın temsil ettiği siyasî anlayış, ima ettiği krizler konusunda son derece deneyimlidir” dedi.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Mumcu’yu parti genel merkezinde ziyaret etti. Mumcu ziyarette bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili açıklamalarını sorması üzerine, şunları ifade etti: ‘’CHP ve lideri Baykal, Türkiye’nin gerçeklerinden çok uzaklaşmış durumda. Bütün meseleyi, Cumhurbaşkanlığından ve laiklikten ibaret sanıyorlar. Türkiye’de milyonlarca insanın açlık ve sefaletle karşı karşıya kaldığını, Türk ekonomisinin borç batağı içinde, ülkenin siyasî iradesinin de bir bağımlılık tuzağına düşecek kadar felâkete sürüklendiğini görmezden gelmektedirler. ‘O olsun, bu olsun, kılığı şu olsun, karısının saçı böyle olsun, kendisinin gözü böyle olsun’ gibi tartışmalar, saçma tartışmalardır. Doğrusu, Anayasa’yı değiştirip sandığı milletin önüne getirip Cumhurbaşkanını iki turlu seçimle halka seçtirmektir. Adının içinde halk olan bir partinin halk gitmekten bu kadar korkuyor olması şaşırtıcıdır.’’

Bir gazetecinin, ‘’Baykal, Erdoğan’ın bu konudaki ısrarından vazgeçmezse kriz olacağından bahsetti. Sizin düşünceniz de bu yönde mi?’’ sorusu üzerine Mumcu, ‘’Sayın Baykal’ın temsil ettiği siyasî anlayış, ima ettiği krizler konusunda son derece deneyimlidir. Bence kendisine sorun. Belki kendisi ayrıntıları anlatır. Biz ülkeyi krizle korkutmak yerine çözümle müjdelemeyi tercih ederiz. Korkutmak yerine çözümü söylüyoruz. Gelin Anayasa’yı değiştirelim ve Cumhurbaşkanını halka seçtirelim’’ dedi.

/ ANKARA

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Açık toplum olmaya mecburuz

  Heykelleri soracaklar

  Güçlü bir AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

  AB Aralık zirvesinde Türkiye yok

  Rehn: Yeni zirveye gerek yok

  CHP, krizler konusunda son derece tecrübeli

  Aile mercek altında

  Yoksul çocuklar için el ele

  Rusya da dinsiz kalamadı

  Ahşap bina 4 kişiye mezar oldu

  TAYAD’lılar AP’nin bürosunu bastı

  Öğrenciler ve vekillerle sigaraya karşı yürüdü

  Oyunlarımız yok oluyor

  Sigarayı bırakın tatile çıkın

  Kura Nehrinin bir bölümü dondu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004