Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Açık toplum olmaya mecburuz

Başbakan Erdoğan, “İslâm Konferansı Örgütüne üye ülkelerde kadının kalkınmadaki rolü” başlıklı 1. Bakanlar Konferansında yaptığı konuşmada, “Geleceğimizi kapalı toplum modelleriyle şekillendirmemiz mümkün değil. Açık toplum olmaya, dünyaya açık bir gözle bakmaya mecburuz” dedi.

Başbakan Erdoğan, Dedeman Oteli’nde düzenlenen ‘’İslâm Konferansı Örgütü’ne üye ülkelerde kadının kalkınmadaki rolü’’ başlıklı 1. Bakanlar Konferansı’na katıldı. Konferansın açılışında konuşan Erdoğan, İslâm âlemi olarak her gün karşılaşılan çok önemli, çok ciddi meselelerin bulunduğunu ve bunların hep birlikte konuşulması ve sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Toplumun en üretken kesimini oluşturan kadınların, tarih boyunca bütün medeniyetlerin inşasına ve gelişmesine önemli katkılar yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, İslâm toplumlarında kadınların sorunları, sıkıntıları olduğunu, sosyal hayata katılmalarının önünde engeller bulunduğunu belirterek, ‘’Ancak bu sıkıntıların kaynaklarından biri bana göre, iddiaların aksine dinin kendisi değil, din zannedilen törelerin ta kendisidir’’ dedi.

Kadınların sadece kadın oldukları için haksız rekabete maruz kalmaları ve ayrımcılığa uğramalarının da kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan, ‘’Kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan daha yanlıştır, daha tehlikeli, daha ilkel bir anlayıştır. Sadece töre cinayetlerinin önlenmesi konusunda değil, kadınlarımızın, kız çocuklarımızın karşılaştığı diğer sorunlar üzerinde de durmalıyız’’diye konuştu.

Konferansın yararlı ve anlamlı olduğunu da dile getiren Erdoğan, ‘’İnanıyorum ki, burada İslâm toplumlarındaki çeşitliliği ve kültürel çoğulculuğu referans alarak bir öz eleştiri süreci geliştirebiliriz. Geleceğimizi kapalı toplum modelleriyle şekillendirmemiz mümkün değil. Açık toplum olmaya, dünyaya açık bir gözle bakmaya mecburuz’’ dedi.

Seçim zamanında yapılacak

Başbakan Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda, bir soru üzerine seçimin zamanında yapılacağını, erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirterek, ‘’Şu anda sağlıklı çalışan bir parlamento var ve bu parlamento da vakti saati geldiğinde cumhurbaşkanı seçimini yapacaktır’’ dedi.

Türkiye’nin her şeyinin gayet güzel işlediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Kimsenin farklı bir yorum getirmesi doğru değildir. Bu, ülkeye, bana göre yanlış bir yaklaşımdır. Ülkedeki gayet güzel işleyen siyasi havayı olumsuz etkileme gayretidir ki bu sadece siyasi havayı etkilemekle kalmaz, ekonomik hava da bunun zararını görür. Piyasalara, ülkeye bunun zararı olur. Böyle bir yaklaşım içine girmektense karar Anayasa’da bellidir. 5 yılda bir seçim yapılır, cumhurbaşkanı seçimi 7 senede bir yapılır, buna alışmaları lazım. Buna da iktidarıyla, muhalefetiyle hepsi, hepimiz alışacağız. Bizim gayretimiz budur.’’

/ İSTANBUL

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Açık toplum olmaya mecburuz

  Heykelleri soracaklar

  Güçlü bir AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

  AB Aralık zirvesinde Türkiye yok

  Rehn: Yeni zirveye gerek yok

  CHP, krizler konusunda son derece tecrübeli

  Aile mercek altında

  Yoksul çocuklar için el ele

  Rusya da dinsiz kalamadı

  Ahşap bina 4 kişiye mezar oldu

  TAYAD’lılar AP’nin bürosunu bastı

  Öğrenciler ve vekillerle sigaraya karşı yürüdü

  Oyunlarımız yok oluyor

  Sigarayı bırakın tatile çıkın

  Kura Nehrinin bir bölümü dondu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004