Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Aile mercek altında

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şimdi de Türk aile yapısını araştırıyor. Aile Araştırma Kurumu ile işbirliği yapan TÜİK, düzey-1 seviyesinde yani 12 bölgede, yaklaşık 30 bin aileden aldığı bilgilerle, Türkiye’de ailenin yapısını ortaya koyacak.

Yaşam memnuniyeti ve yoksulluk gibi toplumun ilgisini çekecek araştırmalara imza atan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şimdi de Türk aile yapısını araştırıyor. Alınan bilgiye göre, Aile Araştırma Kurumu ile işbirliği yapan TÜİK, düzey 1 seviyesinde yani 12 bölgede, yaklaşık 30 bin aileden aldığı bilgilerle, Türkiye’de ailenin yapısını ortaya koyacak. Konuya ilişkin alan araştırması tamamlanırken, analiz çalışmaları sürüyor. TÜİK’in bu çalışmayı tamamladıktan sonra kamuoyu ile paylaşması hedefleniyor.

Araştırmada ailelere, evlenme tercihlerinden, boşanma nedenlerine, komşu ziyaretlerinden evlat edinmeye kadar geniş bir yelpazede ilginç sorular yöneltildi. Ailelere, anne ve baba ile ilişkilerin nasıl olduğu, yaşlılara bakılıp bakılmadığı, kendileri arasında hediye verip vermedikleri soruldu. Araştırma ile Türkiye’de ailelerin TV izleme saatinden, çocuklara verilen cezanın türlerine, düğün yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa burada kına gecesi adetine uyulup uyulmadığı gibi geleneklerin sürüp sürmediğini anlamaya yarayacak bir çok soruya da cevap arandı. Araştırma kapsamında evlenirken karşı cinste aranan şartlar sorulurken, ideal evlilik yaşı ve çocuk sayısına ilişkin görüşler de alındı. Aile içinde hangi konularda tartışmaların yaşandığı da araştırma kapsamında seçilen ailelere yöneltilen sorular arasında bulunuyor. Bunun yanında hâlâ Türkiye’de ailelerin geniş aile şeklinde mi yoksa çekirdek aile olarak mı yaşadıkları da ortaya konacak.

/ ANKARA

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Açık toplum olmaya mecburuz

  Heykelleri soracaklar

  Güçlü bir AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

  AB Aralık zirvesinde Türkiye yok

  Rehn: Yeni zirveye gerek yok

  CHP, krizler konusunda son derece tecrübeli

  Aile mercek altında

  Yoksul çocuklar için el ele

  Rusya da dinsiz kalamadı

  Ahşap bina 4 kişiye mezar oldu

  TAYAD’lılar AP’nin bürosunu bastı

  Öğrenciler ve vekillerle sigaraya karşı yürüdü

  Oyunlarımız yok oluyor

  Sigarayı bırakın tatile çıkın

  Kura Nehrinin bir bölümü dondu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004