Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tigana kurtardı

Derbi maçta kazanan veya kaybeden olmadı. Yani iki takım arasındaki puan farkı açılmadı. Beşiktaş kötü gidişe derbiyle son verme düşüncesi içinde maça çıktı. Bu nedenle Beşiktaş, mücadelesini üst düzeyde yaptı. Yönetim hafta içinde takıma ültimatom verdi. Yenilgi halinde fatura sadece Tigana'ya kesilmeyecek, kendileride topun ağzına gelecekti. Bu nedenle oyuncular, tabiri caizse ölümüne oynadılar.

Bu arada Tigana defansif anlayışta ve tertipte değişiklikler yaptı. Koray'ı libero pozisyonuna çekti. Ayrıca tandem değilde sarkık pozisyonda oynattı. Beşiktaş'taki en önemli değişiklik buydu. Ama önemli değişiklikti. Çizgi defans anlayışıyla oynasaydı Beşiktaş maçı farklı kaybedebilirdi. Bir diğer değişiklik İbrahim Akın ilk on birdeydi. Tigana genç Burak ve Serdar'ı ilk on bire koyarak Beşiktaş'ın mücadele düzeyini yüksek tutmayı hedefledi. Tigana ayrıca Tuncay ve Alex'e, alanlarını kapatmaya yönelik tedbirler aldı. Sonucunda yenemesede yenilmedi. İstediğini alan taraftı. Nitekim maçtan sonra yüzü gülüyordu.

F.Bahçe cephesinde Zico'nun yüzü gülmüyordu. Rakip büyük olsa da evinde oynamanın avantajıyla kazanıp taraftarın sempatisini kazanabilirdi. Olmadı. Zico bu maçı kazanmayı hakeden bir teknik adam duruşu sergilemedi. Geri dörtlüsü belliydi. Orta sahasında yanlış tercihler yaptı. Alex ve Appiah'ın rahat oynamalarını sağlayan Aurelio'yu takıma koymadı. Tercihini Deniz'den yana kullandı. İleride Deivid tek forvet olarak sahada, Kezman yedekti. Bu tercihler F.Bahçe'nin en önemli oyuncusu Alex'in etkisiz kalmasıne sebep oldu. Ayrıca F.Bahçe nin tek forvet olması Alex'in etkisinin azalmasını bir başka nedeniydi.Zico oyuna müdahalede gecikti. Kezman'ı oyuna geç aldı. Deivid'i çıkarmamalıydı. Çift forvete dönüp maçı kazanacak hamle yapmadı.

Hakem Vedat Yüksel ikili mücadelelerde fuzuli düdük çalmadı. Maçın genelinde yönetimi iyiydi. Neticeye etki etmedi.

Said OKUR

21.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş nefes aldı

  Trabzon 3 puanı unuttu

  Sivas, 4 büyüklerin korkulu rüyası oldu

  F.Bahçe'de gözler Palermo'ya çevrildi

  G.Saray'da liderlik hesabı

  Cimbom bugün Fransa yolcusu

  Kezman: Sorunlu futbolcu değilim

  Efes'in potasına sayı atmak zor

  Nihat'a 4. defa "0" puan

  Castrol İstanbul Rallisi'ni Serkan Bacıoğlu kazandı

  Derbinin galibi Galatasaray

  Tigana kurtardı

  Sivas uygun adım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004