Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclisin gündemi ceza mevzuatına uyum

Meclis, gündemindeki yasa teklifleri için yoğun çalışacağı yeni bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulu, bu hafta da gece mesaisi yapacak. Genel Kurul, yarın 15.00-23.00, 6 Aralık Çarşamba 14.00-23.00 ve 7 Aralık Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

Genel Kurulda, yarın, geçen hafta görüşmelerine başlanan ceza mevzuatına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek. ‘’Temel yasa’’ olarak 2 bölüm halinde ele alınan teklifin 15 maddesi kabul edilmişti. Teklif, fuhuş yaptırmak amacıyla kişileri ülkeye sokan veya ülke dışına çıkaranlara, 8 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ve 10 bin güne kadar adlî para cezası verilmesini öngörüyor. Teklife göre, kasten yaralamanın, vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olunması halinde verilecek 3 yıla kadar ceza, kırık veya çıkığın hayatî fonksiyonlardaki etkisine göre yarı oranında artırılacak. Taksirle yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilecek ölçüde hafif olması halinde, soruşturulması ve kovuşturulması, şikâyete bağlı olacak. Suçun bilinçli taksirle işlenmesi halinde şikâyet aranmayacak.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarında, kişinin tedavi olmayı kabul etmesi ve ‘’denetimli serbestlik tedbirinin’’ gereklerine uygun davranması halinde, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurma suçlarından, hakkında ceza verilmemesini içeren teklif, TCK’nın etkin pişmanlık hükmü, örgütlü suçlarda, birden fazla uygulanmamasını öngörüyor.

Bu teklifin yasalaşmasının ardından Genel Kurulda, AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur’un SSK ölüm aylıklarıyla ilgili düzenleme yapılması amacıyla verdiği yasa teklifi görüşülecek. Teklif, Anayasa Mahkemesinin ilgili yasayı iptal kararı doğrultusunda, ölen sigortalının ölüm tarihi itibarıyla yürürlükte bulunan hükümlere göre aylık almaya hak sahipleri için düzenleme yapıyor.

AKP Diyarbakır Milletvekili Osman Arslan’ın Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin de ele alınması bekleniyor. Teklif, terör eylemleri ve terörle mücadele kapsamındaki faaliyetler sebebiyle zarara uğrayan gerçek ve tüzel kişilerin maddi zararlarının karşılanması amacıyla yaptıkları başvuruların sonuçlandırılması için öngörülen süreyi uzatırken, başvuruların sonuçlandırılamaması durumunda Bakanlar Kurulunca sürenin uzatılması imkânını getiriyor.

TBMM AB Uyum Komisyonu ise 7 Aralık Perşembe günü Sigortacılık Kanunu Tasarısını görüşecek.

/ ANKARA

04.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ediz Hun’dan “Kenetlenelim” çağrısı

  Mahkumiyetlerin yarıdan çoğu

  Sorunların temelinde israf var

  Meclisin gündemi ceza mevzuatına uyum

  Ağar: Papa’ya misafirperverliğimizle cevap verdik

  Yargıtay, Kürtçe temyiz dilekçesini kabul etmedi

  2 milyon imza TBMM’ye gönderildi

  7 yıldır Türkiye’de çalışan Fransız seyis İslâmiyeti seçti

  Anayasa Mahkemesi Başesgioğlu'nu dinleyecek

  Türkiye AB'ye tam üye olmalı

  Zorunlu eğitim tek tipleştiriyor

  ‘Devlet özürlüye sahip çıkmıyor’

  Ordu’da örnek köy

  Minibus TIR'la çarpıştı: 2 asker şehit

  Eğitimin temeli okul öncesi dönemde atılıyor

  İnşaatlarda, ölümüne ihmal

  130 okula beyaz bayrak

  Gümüşhane’de etkili kar yağışı

  Polise, savunma taktikleri kursu

  Tokat Havaalanı yeniden ulaşıma açıldı

  Paylaşılamayan ada


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004