Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bazı isimler gitmeli

Klasik bir F.Bahçe-G.Saray derbisi izledik. F.Bahçe yine kazandı. G.Saray'dan çok iyi olmadığı veya tek devrelik oyunuyla hatta ilk yarının 25 dakikalık bölümüyle maçı kazandı. İki takım arasındakazanma yüzdesi her zaman F.Bahçe'nin lehine oluyor. G.Saray F.Bahçe derbisini kazanması için rakibinden çok daha iyi olmak zorunda. Bunubir kez daha gördük.

Bu maçın şifresi ilk yarısında saklı idi. G.Saray ilk yarıda golyememeyi becerebilseydi, maçı kazanma ihtimali artacaktı. Çünkü F.Bahçe iki gün önce Avrupa'da maç oynamıştı. İkinci yarıda yorgunluk faktörü ön plana çıkabilirdi. Nitekim de öyle oldu. Gerets'in değişikilikleriyle de G.Saray oyuna hakim oldu. Bir gol buldu. İkinci golü bulamayınca maçı kaybeden taraf oldu.

G.Saray'da Arda, Hasan ile ikinci yarı oyuna giren Necati etkisizdi. Ayrıca Ergün, Cihan, Tomas çok fazla hata yapan oyunculardı. İlk golde Hasan'dan başlayan,Tomas ve Ergün'le devam eden hatalar zinciri, F.Bahçe'ye gol kazandırdı. İkinci gol G.Saray'ın hücuma çıkarken kaptırdığı toplar sebebiyle başına iş açmasına, iyi örnekti. Ayhan'ın kaptırdığı top birazda talihsizlik sebebiyle, Ergün'e çarparak Fener'e 2. golü getirdi. Bu gol maçın kopmasına sebep oldu.

Hakem Selçuk Dereli gösterdiği ve göstermediği kartlarda hatalar yaptı. Oyunu oynama düşüncesine engel olunmasına seyirci kaldı. Direk vuruşlarda hakemin düdüğü beklenmez. G.Saray'ın bu tür çabuk oynama düşüncesinin engellenmesine, Dereli seyirci kaldı. Kezman'ın kafa toplarına çıkarken elini tersten rakibinin yüzüne vurmasına da, Dereli seyirciydi. Alex'in Frikik atabileceği yerlerde faul araması, aldatmaya yönelik hareketleri de kartlıktı. Bu da pas geçildi. Sonlardaki penaltı verilseydi kimin itirazı olabilirdi.

F.Bahçe kadro kalitesi G.Saray'dan daha iyi. Bu maçı o kaliteyle kazandılar. Ben yine aynı şeyleri takrar ediyorum. G.Saray, ne kadar iyi G.Saraylı olsalar da, bazı oyuncularla yollarını ayırmak zorunda. Son söz, sahaya atılan yabancı maddelerle ilgili. Daha evvelde Fatih Terim'in, Eser Özaltındere'nin kafası bu statda yarılmıştı. Aynı olay Gerets'in alnının yarılmasıyla tekrarlandı. Bunların tekrarlanmaması için caydırıcılık olmalı. Kararlı uygulamalar yapılmalı.

Said OKUR

05.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.SARAY VEDA EDİYOR

  Zico: Yarış devam ediyor

  Fener seriyi az hasarla geçti

  Nobre Beşiktaş'ta 13 maçta 1 gol atabildi

  G.Saray, F.Bahçe'ye ceza bekliyor

  Konya'yı gençler taşıyor

  F. Bahçe son haftaya da lider girdi

  Bazı isimler gitmeli

  Yakışmadı!

  Taraftara yazık


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004