Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Türk futbolcular Tugay ve Emre'yi örnek almalı

G.Saray'ın eski İngiliz golcüsü Dean Saunders, Fenerbahçe Stadı'nda attığı golü ve aldıkları Türkiye Kupası'nı ve Teknik Direktör Souness'ın santraya diktiği G.Saray bayrağını unutamadığını söyledi. Saunders, Premier Liginde oynayan 36 yaşındaki Tugay ve genç Emre'nin çok başarılı olduklarını ifade etti.

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Dean Saunders, Ligtv.com'a yaptığı açıklamada Fenerbahçe Stadı'nda attığı golü ve aldıkları Türkiye Kupası'nı ve Teknik Direktör Souness'ın santraya diktiği Galatasaray bayrağını unutamadığını söyledi. Galatasaray'ın eski teknik direktörü Souness ile birlikte Galatasaray'ın başına geçmesi gündemde olan Saunders merak edilenleri anlattı. "Souness ile birlikte devre arasında Galatasaray'a mı dönüyor?, O'na göre Türk futbolu nasıl kurtulur?, Souness'ın Kadıköy'e bayrak diktiği unutulmaz maç için neler söyledi?, Saunders'a göre Türk futbolunun hiç tartışmasız en iyi ismi kim?, UEFA Kupası'nın kazanılmasındaki payı ne?, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne havlu atması için ne düşünüyor?, Hangi Fenerbahçeli futbolcuyu unutamadı?" şeklindeki sorulara Dean Saunders'ın yaptığı ilginç açıklamaların ayrıntıları şöyle;

TÜRKİYE DERBİSİ GİBİ YOK

"Futbol hayatım boyunca Liverpool-Everton, Benfica-Sporting gibi çok önemli derbiler gördüm. Ama Galatasaray-Fenerbahçe derbisi kadar muhteşem bir atmosfere sahip mücadele görmedim. Türkiye'de 2'si Lig, 2'si kupada olmak üzere 4 kez Fenerbahçe derbisinde oynadım. İlk maçta benim penaltı golümle 1-0 kazanmıştık ama o penaltı biraz tartışmalıydı (Gülüyor) O maçta çok şanslıydık. Kupa finalinde attığım golle ise zaten kupayı kazandık,"

OĞUZ GERÇEK BİR YILDIZDI

"Türkiye'de oynadığım dönemde Fenerbahçe'de de çok önemli futbolcular vardı. Mesela Oğuz. Fenerbahçe'de forma giyiyordu ama gerçekten unutulmaz bir futbolcuydu. Teknik özellikleri Avrupa'daki birçok önemli yıldızdan daha iyiydi. Ama sonra noldu bilmiyorum, Türkiye'den ayrılmadı."

G.SARAY ÇABUK ELENDİ

"Bu sezon Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden çok çabuk elendi. Galatasaray taraftarı unutmamalı ki her sezon aynı olmuyor. Büyük hayallerle başlıyorsunuz. Ama her maç beklenen olmuyor. Bu durumda nerede hata yaptığınızı ve nasıl toparlanacağınızı düşünmeniz gerekli. Benim bir felsemem var: Dünle yaşanmaz, sadece oradan dersler çıkarmak gerekli. Galatasaraylılar da umutsuzluğa kapılmasın her takımın başına bunlar gelebilir."

GENÇLER UEFA'YI KAZANDI

"Türkiye'deki günlerimi unutmam mümkün değil. Oğlum burada doğdu. Bir ülkeyi sevmek için daha fazla bir şeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Liverpool'dan sonra Galatasaray gibi bir takımda oynamak benim için müthiş bir deneyim oldu. O sezon başarısız gibi göründük ama UEFA Kupası'nı kazanan takım bizim sezonun gençleri oldu. Okan, Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Emre, Suat gibi Türk futbolunun en önemli jenerasyonuyla oynadım. O sezon başarılı olduğumu Galatasaray taraftarının bu yüzden beni unutamadığını düşünüyorum."

TUGAY VE EMRE ÇOK İYİ

"Türkiye'nin en iyi futbolcusu tartışmasız Tugay. Böyle bir futbolcu yok. 36 yaşında Premier Lig'de bu kadar müthiş performans ortaya koyan başka bir isim de yok. Bu, mantaliteden kaynaklanıyor. Eğer diğer bazı isimler gibi bir mantığa sahip olsaydı. 30-31 yaşında futbolu bırakırdı. Onunla Blackburn'de çalıştım, nasıl antrenman yaptığını çok iyi biliyorum. Tabii Newcastle'da forma giyen Emre'nin de aynı mantaliteyle çok başarılı olabileceğini düşünüyorum. Son yıllarda yaptığımız en iyi transferdi."

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk futbolcular Tugay ve Emre'yi örnek almalı

  Teşvik var, şike yok

  Galatasaray'a UEFA övgüsü

  Ben Nobre'nin Alex'i olamam

  Avrupa'nın en iyi genç basketbolcusuna 3 Türk aday

  Efes, deplasmanda Moskova önünde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004