Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Teşvik var, şike yok

F.Bahçe'nin eski milli futbolcusu, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini ancak parayla maç satmanın olmadığını söyledi.

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini ancak parayla maç satma gibi bir olay olmadığını söyledi. Dilmen, eskiden hakemlerin büyük takımları çok kolladığını anlattı. Rıdvan Dilmen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin düzenlediği bir panele katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye'de her kulübün teşvik primi verdiğini, ancak parayla maç satma gibi bir olay olmadığını söyleyen Rıdvan Dilmen, şöyle konuştu: "Bir televizyon programına katılan bir kişi, 2000-2001 sezonuna ait şike iddialarında bulunuyor. Böyle bir iddiada bulunurken bunu belgeleyen kasetin yoksa böyle birşey yapmayacaksın. Türkiye'de maç satma diye bir şey yok. Teşvik primini her kulüp veriyor. Bunun da belgesi yok. Ama hiç kimse para verip de maç satın alamaz. Hiçbir insan mesleğine ihanet etmez"

Futbol oynadığı dönemlerde hakemlerin büyük takımları çok kolladığını, ancak bugün bunun kalmadığını belirten Rıdvan Dilmen, şöyle konuştu: "Benim futbol oynadığım dönemlerde hakemler maçların büyük takımlar lehine bitmesi için katkı yapıyordu. Hatta ben Boluspor'da oynarken Fenerbahçe ile oynadığımız bir maçta hakemin Fenerbahçeli bir futbolcuya 'Kendini yere at' dediğini duydum. Daha sonra Fenerbahçeli futbolcu ceza sahasında kendini yere attı ve hakem penaltı noktasını gösterdi."

Son oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini değerlendiren Rıdvan Dilmen, Sarı-lacivertli kulübün özellikle ikinci yarıda çok doğru bir taktikle oynadığını belirterek "Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı mahkum oynadığı görüşüne katılmıyorum. Bir derbi maçta 2-0 öne geçen bir takım tek kale oynamaz. Fenerbahçe, rakibine karşı farklı kazandığı maçlarda da rakibini iyi savunma ve kontraataklarla vurmuştu. Fenerbahçe son maçta sadece kontraatakları çok iyi yapamadı"

07.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türk futbolcular Tugay ve Emre'yi örnek almalı

  Teşvik var, şike yok

  Galatasaray'a UEFA övgüsü

  Ben Nobre'nin Alex'i olamam

  Avrupa'nın en iyi genç basketbolcusuna 3 Türk aday

  Efes, deplasmanda Moskova önünde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004