Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

ABD’li ressamın cami hayranlığı

Adana Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali kapsamında sergi açmak için bu şehre gelen ABD’li ressam, Türkiye’ye hayran kaldığını, özellikle cami motiflerini çok beğendiğini söyledi.



Anadolu kültürü Avrupa turunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yurt dışında Türkiye ve Türk kültürünü tanıtacak 3 sergi düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu ve Türk kültürünün farklı ve ilginç yönlerini gözler önüne serecek olan sergiler, Hollanda, Almanya ve İtalya’da gerçekleştirilecek.



İtalya ve Almanya’daki sergiler

İkinci sergi ise İtalya ile diplomatik ilişkilerin 150. yılı kutlamaları çerçevesinde 10 Ocak-31 Mart 2007 tarihleri arasında “Türkiye: 7000 Yıllık Tarih” adıyla İtalya’nın başkenti Roma’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenecek.



Trabzon’da “İran minyatür ve el san'atları sergisi”

İran’ın Trabzon Başkonsolosluğu’nca düzenlenen “İran Minyatür ve El San'atları Sergisi” açıldı. Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Ferhat Palizdar, İran’ın Trabzon Başkonsolos Vekili Mehdi Marzdar, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Oleg Loginov ile davetliler katıldı.



Yeni 12 Eylül filmleri çekilmesin

Artvin tarihinde ilk kez bir filmin galasına ev sahipliği yaptı. ‘Eve Dönüş’ adlı filmin yazarı ve yönetmeni Ömer Uğur, filmin galasında yaptığı konuşmada, “Umarım sinemacılar böyle dönemleri eleştiren filmler yapmaz” dedi. Artvin tarihinde ilk kez bir filmin galasına ev sahipliği yaparken, Vizyon Sinema Salonu’ndaki “Eve dönüş” adlı film yoğun ilgi gördü. 3 Kasım’da vizyona giren ve bugüne kadar yaklaşık 250 bin seyirciye ulaşan “Eve Dönüş” filmi İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Artvinlilerle buluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004