Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgal raporu inandırıcı değil

İngiliz Independent yazarlarından Patrick Cockburn dünkü yazısına “Temkinli sözler Irak’taki hayatın gerçek vahşetini gizliyor” başlığını attı. Yazıda, “Hazırlanan raporun, ‘gelecekte ortaya çıkabileceğinden endişe ettiği’ pek çok felaket Irak’ta zaten yaşanıyor.


Irak’ta yine sivil katliâmı

ABD kuvvetlerinin Bağdat’ın kuzeybatısında kara ve havadan yaptığı saldırılarda 20 kişi öldü.

Afganlar umutlarını yitiriyor

BBC ve Amerikan ABC televizyonu tarafından yaptırılan ankete göre Afgan halkı, ülkenin geleceğine yönelik umudunu son yıllarda yitirmeye başladı.


  Bush: Irak’ta yeni yaklaşım gerekli

ABD Başkanı George Bush, Irak’ta yeni bir yaklaşım gerektiğini söyledi. Bush’un, Irak savaşında en yakın müttefiki İngiltere’nin Başbakanı Tony Blair ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.


  Irak'ta şiddet sürüyor

Irak’ta süren şiddet olaylarında, önceki gün aralarında 2 üniversite öğretim üyesi ve 7 yaşındaki bir kız çocuğunun bulunduğu yaklaşık 25 kişi öldürülürken, son 1 haftada Bağdat’ta hayatını yitiren polis sayısının da 40 olduğu açıklandı.


  Guantanamo’da işkence yer değiştirdi

ABD, Küba’daki Guantanamo askerî üssünde bulunan ve ‘’terör sanıkları’’ olarak adlandırdığı kişileri, aynı üste bulunan yeni ve yüksek güvenlikli başka bir tesise taşımaya başladı.


  K. Kore’den müthiş iddia

Kuzey Kore’nin, ABD’nin Güney Kore’ye nükleer silâhlar konuşlandırdığına inandığı ve bu tehdit sürdüğü sürece nükleer programını durdurmayacağı belirtildi.


  Verilen sözler tutulmadı

İngiliz The Economist dergisi de, "Giderek Uzayan Yol" başlıklı makalesinde, "Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki engellerin her zamankinden daha yıldırıcı bir hal aldığını" yazdı.


  Rumlardan yine tehdit

Rumlar, AB’nin Türkiye’nin ‘şartlı yeni Kıbrıs önerisi’ni kabul etmesi durumunda Ankara’ya karşı tutumunu sertleştireceğini bildirdi.


  FT: Fırsat değerlendirilmeli

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’nin AB’ye önerilerini “felaketi önlemek için son dakikada uzatılan zeytin dalı olarak” yorumladı.


  Soyer: AB hedefimiz bir

KKTC ile Türkiye arasında, Avrupa Birliği (AB) sürecinde iki ülkenin işbirliği yapmasını öngören protokol önceki gün Lefkoşa’da imzalandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004