Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Selimiye için özel birim

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 2000 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası yedek listesine alınan Selimiye Camii’nin asıl listeye alınarak korunması için sivil toplum örgütlerinden oluşacak özel bir birim kurulacağını söyledi.

UNESCO tarafından yedek listeye alınan Selimiye Camii ve çevresinin asıl listeye alınması için yoğun çaba harcayacaklarını söyleyen Başkan Sedefçi, ‘’Edirne’nin sembolü ve Türkiye’nin en büyük şaheseri olan Selimiye Camii’nin koruma altına alınması şehrimiz için büyük fırsat. Bu uzun bir süreç hemen kısa sürede bitirilmesi mümkün değil. Yönetmelik gereği bu işin sahibi de Edirne Belediye Başkanlığı’dır.” dedi.

“Tüm sivil toplum örgütleri ile görüşerek, bu işe gerçekten gönül verecek bir ekip kuracağım” diyen Başkan Sedefçi, şunları söyledi: “Programın amacı, insanlığın ortak mirasındaki çarpıcı kültürel ve doğal önemi olan alanların kataloglamak, isimlendirmek ve korunmasını sağlamaktır. Belli bazı durumlarda listelenen alanlar Dünya Miras Fonu’ndan parasal yardım alabilirler. Program 16 Kasım 1972’de Dünyanın Kültürel ve Doğal Mirası’nı ilgilendiren konvansiyon ile başladı. Bu tarihten beri 180 ülke bir konvansiyonu onayladı. Selimiye camii ve çevresinin UNESCO korumasına alınması demek , Edirne’nin kültür kenti olması demektir. Selimiye Camiinin Dünya Miras listesine girmesinin ardından Edirne çok şeyler kazanacak. “

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde, Göreme Millî parkı ve Kapadokya, Divriği Ulu camisi ve Darüşşifası, Hattuşaş, Nemrut dağı, Hierapolis, Pamukkale, Safranbolu, Truva Antik kenti, Pamukkale bulunuyor.

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selimiye için özel birim

  Tahran-İstanbul fotoğraf hattı

  İshakpaşa seneye kaldı

  Kırım Savaşının 150. yılı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004