Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tahran-İstanbul fotoğraf hattı

İran ve Türk fotoğraf san’atçıları, iki ülke kültürlerinin daha iyi tanıtılması amacıyla ortak bir fotoğraf projesi hazırlıyor. Bu yıl 8.’si düzenlenen Altınkoza 13 Kare Uluslararası San’at Festivali’nin konuğu olarak Adana’ya gelen İranlı fotoğrafçı Javad Montazeri, İran ve Türkiye toplumlarının birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak için Türkiye’den Nar Fotoğraf Topluluğu ile ortak bir proje yürüttüklerini söyledi.

Proje dahilinde sadece sokaklardaki insanların fotoğraflanabileceğini belirten Montazeri, “Proje kapsamında 5 Türk fotoğrafçı, 10 günlüğüne İstanbul’dan Tahran’a giderek orada fotoğraflar çekecek. Aynı şekilde 5 İranlı fotoğrafçı da Tahran’dan İstanbul’a gelerek fotoğraflar çekilecek. Sonra bu fotoğraflardan her iki ülkede de sergi açılacak. Amacımız, iki ülke insanının birbirlerini daha iyi tanımasıdır” dedi.

4 aydır devam eden ve gelecek yıl içerisinde tamamlanması beklenen projede, 150 negatif fotoğraf olacağını belirten Montazeri, “Bu proje benim umudum. Ancak oluşmasında bazı maddî sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Sponsor sıkıntımız var. Bunu giderdiğimiz de çok daha rahat olacağız. Yakında dünyadaki fotoğrafçılara bu projemizi duyurarak onların da ülkeler arası fotoğraflar çekerek paylaşımcı olmalarını sağlayacağız. Yakında tüm dünya fotoğrafçıları bunu yapmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Türk fotoğrafçılara tavsiyelerde bulunan Montazeri, en iyi fotoğrafların gözlem sonucu ortaya çıktığını söyleyerek, “Fotoğrafçı olmakla fotoğraf ayrı şeylerdir. Bir fotoğrafçının her şeyden önce dünyada olan biteni ve çekeceği mekânlar ve kişiler hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. İyi fotoğraf çekebilmek, fotoğrafçının bu dünyayı nasıl gördüğüne bağlı. Bunun için gözlem çok önemli bir unsur” dedi.

12.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Selimiye için özel birim

  Tahran-İstanbul fotoğraf hattı

  İshakpaşa seneye kaldı

  Kırım Savaşının 150. yılı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004