Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çalışlar ve Altan beraat etti

5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun”a muhalefetten yargılanan yazar İpek Çalışlar ile “Görülmekte olan dâvâyı etkilemek” suçundan hakim karşısına çıkan Ahmet Altan, suçlarının yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

“Latife Hanım” adlı kitabında geçen Topal Osman olayının Hürriyet Gazetesi’nin 4 Haziran 2006 tarihli Pazar ekinde yayınlanması üzerine İpek Çalışlar hakkında 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun”a muhalefet ettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması dün Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada hazır bulunan Çalışlar, savunmasında, “Savcı benim Cumhuriyet ilan edilmeden önce yaşanmış bir tarihi olayın aktarımı ile Atatürk’e hakaret ettiğimi öne sürüyor. Topal Osman olayıyla ilgili gün yüzüne çıkmamış bir anlatımı dava konusu yapıyor. Hatta çok ileri giderek Atatürk’e yayın yoluyla hakaret ettiğimi öne sürüyor. ‘Korkak’ sözcüğü, savcının kendi değerlendirmesidir. Benim kitabımda ya da İddianameye yapılan alıntıda böyle bir söz yoktur. Eğer bu sözde bir hakaret varsa bu da savcının kendi değerlendirmesinden ibarettir” dedi.

Çarşafın erkek bakış açısıyla hakaret kastı taşıdığının düşünüldüğünü, kadınlar için hiçbir zaman hakaret içeren bir tebdil-i kıyafet olamayacağını da duruşmada dile getiren Çalışlar, suçun unsurları bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Nadire Mater, Hasan Cemal, Oral Çalışlar ve Ahmet Altan da İpek Çalışlar’a destek vermek üzere duruşmaya katıldı. Çalışlar’a destek için duruşmada bulunan PEN Yazarlar Derneği üyesi ve Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Eugene Schonlgiu da, böyle bir yazının dava konusu olmasını, “Mantıksız” şeklinde yorumladı.

Aynı mahkemeden Ahmet Altan'a da beraat

Gazeteci-yazar Ahmet Altan da, ‘’Basın Kanunu’na muhalefet ettiği’’ iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Bağcılar 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Hürriyet Gazetesi’nin 26 Şubat 2006 tarihli baskısının pazar ekinde yayınlanan ‘’Adını Kaybeden Çocuk’’ başlıklı yazısında, ‘’görülmekte olan bir davanın kesin kararla sonuçlanmadan hakim ve mahkeme işlemleri hakkında mütalaa yayınladığı’’ iddiasıyla yargılanan Altan’a ilişkin davayı karara bağladı.Altan’ın, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatını kararlaştıran hakim, aynı gerekçeyle Hürriyet Gazetesi sorumlu Yazı İşleri Müdürü Necdet Tatlıcan’ın da beraatına hükmetti.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Mahkeme ayrımcılık yaptı

  Hastane kayıtları yalanlıyor

  Gül: AB hedefinde sapma olmayacak

  Rehn: Müzakereler Ocak’ta yeniden başlar

  Atalay: AB sürecinde hiçbir taviz vermedik

  İlişkiler seçim politikalarıyla zarar görmesin

  Bulut, milletvekilliğinden istifa edecek

  Terör zararları için başvuru 3 Ocak'ta bitiyor

  Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a gözdağı

  Çalışlar ve Altan beraat etti

  Erdoğan: Filistin’de demokrasiye saygı gösterilmedi

  AKP, kampta seçimleri değerlendirecek

  Küçüklerden büyük mesajlar

  Düşman topları, aileyi hedef aldı

  Engellilere bilgisayar eğitimi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004