Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a gözdağı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçiminin “ara rejim” tartışmaları içinde yapılmaması için mutlaka erken seçim yapılması gerektiğini ifade ederek, Başbakan Receh Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı olması durumunda, “onu indirmenin yollarının” parlamento içinde arayacaklarını söyledi.

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve yöneticilerinin katıldığı sohbet toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, soruları cevaplandırdı. Bahçeli, erken seçim tartışmalarını değerlendirirken, “Seçimi erkene almak suretiyle yeni olacak olan TBMM tarafından cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşir ise Türkiye’nin gündemini meşgul eden bazı tartışmalara son verilir. Bu anlayış gittikçe yaygınlaşmaktır. MHP açısından da doğru olan budur. Akılcı yol, erken seçimi erkene alıp, oluşacak yeni Meclis’in cumhurbaşkanı seçmesidir” diye konuştu.

“Yanlışlıkla bir yere gelenlerden anayasal zeminde hesap sorar ve oradan indiririz” diyen Bahçeli şöyle konuştu: “Anayasa, bir cumhurbaşkanının nasıl görevden alınacağını tanımlıyor, ama ‘vatana ihanet’ kriteri net değil. Meclis çoğunluğu oluşursa bunun yolu incelenir. ‘İndirme’ derken, demokratik indirmeden bahsediyoruz, buna dikkat edilsin” “Ara rejim uyarısı konusunda, ‘duyumlarınız mı var?’ şeklindeki soruya ise Bahçeli, “Ara rejimin hiç bir şart altında meşruiyeti söz konusu değildir. Biz, ‘ara rejim’ derken halkın arasında konuşulanları söylüyoruz. Siyasî kültürümüz artık bunları aşmalıdır” karşılığını verdi.

Türkiye’de yaşanan başörtüsü sorununun din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde ele alınması gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, “Başörtüsü meselesini Türkiye’nin gündeminden çıkartmalıyız. ‘Haremime kadar giriyorlar’ demek Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyen yaklaşımlar. MHP, erkekçe verdiği sözde durmaktadır. Tek başına iktidar şansı veriniz, başörtüsü meselesinin çözüleceğini de göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Mehmet KARA / ANKARA

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Mahkeme ayrımcılık yaptı

  Hastane kayıtları yalanlıyor

  Gül: AB hedefinde sapma olmayacak

  Rehn: Müzakereler Ocak’ta yeniden başlar

  Atalay: AB sürecinde hiçbir taviz vermedik

  İlişkiler seçim politikalarıyla zarar görmesin

  Bulut, milletvekilliğinden istifa edecek

  Terör zararları için başvuru 3 Ocak'ta bitiyor

  Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a gözdağı

  Çalışlar ve Altan beraat etti

  Erdoğan: Filistin’de demokrasiye saygı gösterilmedi

  AKP, kampta seçimleri değerlendirecek

  Küçüklerden büyük mesajlar

  Düşman topları, aileyi hedef aldı

  Engellilere bilgisayar eğitimi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004