Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hastane kayıtları yalanlıyor

Uğur Dündar imzalı haberdeki iddiaların tamamı yalan çıktı. Konya Numune Hastanesinde başörtülü radyoloji uzmanı tarafından testis ultrasonu çekilmediği öne sürülen hasta Ali Faruk G., bizzat Hürriyet gazetesine, “Röntgen bürosuna gittiğimde başı açık bir sarışın doktor vardı. Ultrasonumu çekmedi” dedi. Öte yandan, haberde suçlanan iki kadın doktorun bugüne kadar yüzlerce testis ultrasonu çektikleri, hastane kayıtlarıyla ispatlandı.

Konya Numune Hastahanesi’nde başörtülü kadın radyoloji uzmanlarının bir erkek hastanın testisinin ultrasonunu çekmediği iddialarının yalanlanmasının ardından konuşan hasta A.F.G., “Doktorun başı açıktı” dedi.

Hürriyet gazetesinin Konya Numune Hastahanesi’nde başörtülü kadın radyoloji uzmanlarının bir erkek hastanın testisinin ultrasonunu çekmediği iddialarının Başhekim Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı’nın yalanmasının ardından, hasta A.F.G., de iddia edildiği gibi doktorun başörtülü olmadığını söyledi. Mersin’in Mut ilçesine bağlı Topkaya köyünde oturan A.F.G., Hürriyet ve aynı grubun bir başka gazetesi Milliyet’te dün yaşadıklarını şöyle anlattı: “Hastahanede muayene ettiler. ‘Önemli bir şey yok’ dediler ve geri gönderdiler. Biz de Celal Tütüncü diye doktorun yanına gittik. Muayene etti, ‘Acilen yatman lazım’ dedi. Hastahaneye telefon açtı ve ‘Sabah röntgeni çekilecek’ dedi. Röntgen bürosuna gittiğimde başı açık sarışın bir kadın doktor vardı, ultrasonumu çekmedi. Personele de ‘O bayan doktor olduğu için çekemez’ dediler. Sonra da ameliyat oldum.”

DOKTORUN BAŞI AÇIKTI

Hürriyet “Tesettür faciası” başlığı ile verdiği haberine yalanlamalara cevap verirken kendisiyle çelişkiye düştü. Hasta A.F.G. açıkça ultrason çekmeyi reddeten doktorun başörtülü olmadığını söylemesi ‘tesettür’ nereden çıktı sorusunu gündeme getirdi. Araştırmacı gazeteciliğin önemli isimlerinden Uğur Dündar, haberini ameliyatı yapan doktorun raporuna dayandırmıştı. Ameliyatı yapan Op. Dr. Celal Tütüncü raporunda özetle “Aşağıda bayan doktor ultrasonu çekmediği için ameliyatın zamanında yapılamadığına” yer veriyordu. Raporda başörtülü doktor gibi bir ifadenin kullanılmamasına rağmen ‘tesettür’ün nereden çıktığı sorusu cevapsız kaldı. Hürriyet manşetine sahip çıkarken bunu belgeleyecek ispatlara ise hiç yer vermiyor. Aksine ‘Tesettür faciası’ dünkü haberde ‘Bayan doktor çekmedi’ye dönüştü. Haberdeki ‘tesettür’ yanlışını Yeni Şafak gazetesi de iki bayan dokotorun defalarca testis ultrasonu çektiğini belgelereyek ortaya koydu.

Habere konu edilen Konya Numune Hastahanesi doktorları Dr. Kezban Arbağ ve Dr. Ayşe Yüceaktaş’ın olayın gerçekleştiği 13 Kasım gecesi görevde olmadığı açıklandı ve “erkeklere testis ultrasonu çekmekten kaçınmalarının” mümkün olmadığı vurgulandı.

RAPORU YAZAN

DOKTORUN İHMALİ VAR

İddialarla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci yaptığı açıklamada, 10 radyolog doktordan 4’ünün kadın olduğunu, bunların da başörtülü olarak Hastahanede çalışmasının mümkün olmadığını ifade ederken, “Bu kadın doktorlarımızın ne bu olayda ne de daha önce herhangi bir ihmal ya da suistimali olmamıştır” dedi. İhmali görünen tek doktorun, iddiaların sahibi Dr. Celal Tütüncü olduğunu ifade eden Dr. Küçükkendirci, “Hasta Ali Faruk G’nin geldiği saat olan 18.17’de görevli olan Dr. Tütüncü’nün, kağıdın üzerine ‘acil’ yazdırması ve radyolog hekimi evinden çağırması gerekiyordu fakat yazdırmamış. Ayrıca hastasıyla ilgili bilgiyi kamuoyuna sızdırdığı için de hasta hakları konusunda etik dışı davranmıştır” diye konuştu.

AYITLAR DEĞİŞMEZ

“Başhekim doktorun raporunu işleme koymadı” iddiasını Hürriyet yine kendisi yalanladı. Gazetenin görüştüğü Konya Numune Hastahanesi Başhekimi Op. Dr. Rıza Sarıbabıçcı ilgili rapor için sözlü araştırma talimatı verdiğini, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını tesbit ettiklerini söyledi. Sarıbabıçcı, Doktor Celal Tütüncü’nün rapordaki notunun doğru olmadığının tesbiti üzerine neden düzeltilmediği sorusuna şu karşılığı verdi:

“Onu doktora sorun. Ameliyat raporu bilgi işleme kayıt olduğu için onun değiştirilmesi mümkün değildir. Olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı kanaatine vardığımız için doktor Tütüncü’nün raporuna bir ek yapmaya ya da iddiasının yanlış olduğunu belirten yeni bir rapor düzenlemeye gerek duymadık. Bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğümüz için ileride de bir sorun teşkil edeceğini düşünmedik.”

Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu da hastanın ultrasonunu çekmediği iddia edilen uzman doktorların hastahanede başörtülü olarak görev yapmadıklarını açıkladı.

Yeni Asya / İSTANBUL

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Mahkeme ayrımcılık yaptı

  Hastane kayıtları yalanlıyor

  Gül: AB hedefinde sapma olmayacak

  Rehn: Müzakereler Ocak’ta yeniden başlar

  Atalay: AB sürecinde hiçbir taviz vermedik

  İlişkiler seçim politikalarıyla zarar görmesin

  Bulut, milletvekilliğinden istifa edecek

  Terör zararları için başvuru 3 Ocak'ta bitiyor

  Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a gözdağı

  Çalışlar ve Altan beraat etti

  Erdoğan: Filistin’de demokrasiye saygı gösterilmedi

  AKP, kampta seçimleri değerlendirecek

  Küçüklerden büyük mesajlar

  Düşman topları, aileyi hedef aldı

  Engellilere bilgisayar eğitimi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004