Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Atalay: AB sürecinde hiçbir taviz vermedik

Devlet Bakanı Beşir Atalay, AKP hükümeti olarak Türkiye’nin prestijini, değerini ve onurunu artırdıklarını belirterek, ‘’AB sürecinde hiçbir taviz vermedik’’ dedi.

Atalay, TBMM Genel Kurulunda, Hazine Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, TİKA ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2007 bütçesi üzerinde Hükümet adına söz aldı. AB Genel Sekreterliğinin diğer kurumlarla birlikte müzakere sürecinde görevini yaptığını ifade eden Atalay, AB Genel Sekreterliği Kanun Tasarısının da hazırlandığını söyledi. AKP hükümeti olarak Türkiye’nin prestijini, değerini ve onurunu artırdıklarını kaydeden Atalay, ‘’Dış politikada taviz vermedik, aksine çetin pazarlıklar yaptık’’ diye konuştu.

AB süreciyle ilgili olarak ‘’utanç verici’’ ve ‘’taviz’’ kelimelerini kabul etmediğini belirten Atalay, AB sürecinde hiçbir taviz vermediklerini söyledi. AB sürecinin sabır gerektirdiğini ifade eden Atalay, ‘’KKTC ve Kıbrıs Türkleri ile ilgili hükümetimiz en küçük bir taviz vermedi, vermeyecektir’’ diye konuştu.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB’ye üyelik sürecinin, Türkiye’nin ne gibi hatalar yaptığının tartışılabileceğini kaydeden Atalay, Türkiye’nin Ek Protokolü imzalamasının, Rumları tanıması anlamına gelmediğini bildirdi. Atalay, ‘’Eğer tanıma anlamına gelselerdi, bugün bize bu baskıları yapmazlardı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne AB üyeliğinin yolunu açan, AK Parti Hükümeti değildir. Rumlara rağmen mesafe almaya çalışıyoruz’’ dedi.

Atalay, AB sürecinde KKTC’nin menfaatlerini koruyarak mesafe alacaklarını, bunda kararlı olduklarını ifade ederek, KKTC’nin 4 yıl öncesine göre daha iyi durumda olduğunu söyledi.

20.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: Mahkeme ayrımcılık yaptı

  Hastane kayıtları yalanlıyor

  Gül: AB hedefinde sapma olmayacak

  Rehn: Müzakereler Ocak’ta yeniden başlar

  Atalay: AB sürecinde hiçbir taviz vermedik

  İlişkiler seçim politikalarıyla zarar görmesin

  Bulut, milletvekilliğinden istifa edecek

  Terör zararları için başvuru 3 Ocak'ta bitiyor

  Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a gözdağı

  Çalışlar ve Altan beraat etti

  Erdoğan: Filistin’de demokrasiye saygı gösterilmedi

  AKP, kampta seçimleri değerlendirecek

  Küçüklerden büyük mesajlar

  Düşman topları, aileyi hedef aldı

  Engellilere bilgisayar eğitimi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004