Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kâbe İmamı: Bizi İslâm birleştirdi

Kâbe'nin imamlarından Salih El Talip, Türk hacı adaylarıyla birlikte olmaktan büyük sevinç duyduğunu söyledi. El Talip, “Bizi İslam birliği biraraya getirdi. Bu sınırsız bir kardeşliktir. Yeryüzündeki her türlü bağın üstünde bir kardeşliktir. Biz Lâilâheillallah lafzı etrafında birleştik” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, haccın daha iyi yaşanabilmesi için genç yaşlarda kutsal topraklara gelinmesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Gençleri hacca bekliyoruz’’ dedi. Mekke Ayniyat Ekip Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bardakoğlu, ‘’Vatandaşlarımız da Endonezya ve Malezya’da olduğu gibi erken yaşta hacca gelseler ne güzel olur’’ şeklinde konuştu.

Endonezya ve Malezya gibi Güney Asya ülkelerinden gelen hacı adaylarının genç olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, ‘’Hacılarımız yaşlı olunca böylesine kutsal bir vazifeyi ifa etmede zorlanabiliyorlar. Hac biraz da genç işi. Hac biraz daha erken yaşlarda yapılması gereken bir ibadet’’ dedi.

KALPLER BİRLEŞİR

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Türk hacı adayları onuruna yemek verildi. Türk hacı adaylarının yoğun olarak kaldıkları Şişe semtinde açık havada düzenlenen yemeğe, çok sayıda Türk hacı adayı katıldı. Yemekte konuşan Suudi yetkililer, kutsal vazifelerini yerine getirmek için şehire gelen hacı adaylarını ağırlamaktan mutlu olduklarını bildirdiler. Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da Suudi Arabistan ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk, kardeşlik olduğunu belirterek, Suudi vatandaşlarının bir evinin de Türkiye’de olduğunu kaydetti.

Törende en çok ilgiyi Kâbe İmamı Salih El Talip gördü. Âyet-i kerimede ‘Mü’minler kardeştir’ denildiğini hatırlatan Kâbe imamı konuşmasına şöyle devam etti: “Bizi İslâm birliği biraraya getirdi. Bu sınırsız bir kardeşliktir. Yeryüzündeki her türlü bağın üstünde bir kardeşliktir. Biz Lailaheillahlah lâfzı etrafında birleştik.”

Haccın bir okul olduğuna işaret eden Salih El Talip, hedefin insanların kalplerini birleştirmek olduğunu kaydetti. Talip, “Tek bir Allah’a yöneliyoruz. Elbiselere varıncaya kadar aynıyız. Siyahın beyaza, Arap’ın Arap olmayana, emirin işçiye, vezirin tabiiyetine, zenginin fakire üstünlüğü yok” şeklinde konuştu. “Allah milyarlarca kişi arasından sizleri seçti” diyen Talip, Arafat’ta bütün günahların affolunacağı müjdesi verildiğini hatırlattı.

KUMANYA DAĞITILACAK

Türkiye’den kutsal topraklara gelen 100 bin hacının arefe günü bulunacağı Arafat ve şeytan taşlamanın gerçekleşeceği Mina’da yemek ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlıklar başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulu Ayniyat Ekibi, hacı adaylarının başta yemek olmak üzere şu ana kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak için adeta seferber oldu. Söz konusu ekip 100 bin Türk hacı adayının vakfe için bir araya geleceği Arafat’ta kumanya dağıtacak. Kumanya dağıtımı Mina’da da gerçekleşecek.

Ahmet GÖNÜLLÜ / MEKKE

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medenî toplumda asker siyasete karışmaz

  Huzur ve güvenliğin şartı eşitlik ve adalet

  Kâbe İmamı: Bizi İslâm birleştirdi

  Seçmen listeleri yarın askıda

  AKP'li Yazıcı: Devrim yaptık, kıskanıyorlar

  Cumhurbaşkanını seçmek Meclis'in işi

  Baykal: Erdoğan Anayasa’nın arkasına saklanıyor

  Gül: 2007 yılı kayıp yıl olmayacak

  Steinmeier: AB’nin Türkiye ile yakınlaşması menfaatimize

  AKP, “Küresel Isınma”ya karşı harekete geçti

  Kurbanları strese sokmayın

  İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda 190 gözaltı

  TBMM'ye 10 memur alınacak

  Ankara’nın 200 günlük suyu kaldı

  Öğrenciye ‘not’ yerine ‘puan’

  Özgürlük, hemen şimdi

  Ayakkabı boyacısı erozyon direniyor

  Gripten 62 milyon ölüm olabilir


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004