Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Huzur ve güvenliğin şartı eşitlik ve adalet

Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı bir yazıdan dolayı verilen ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesince onanan tazminat kararı sonrasında Yeni Asya’ya destek ziyaretinde bulunan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı E. Tuğg. Adnan Tanrıverdi, bir ülkede huzur ve güvenliğin temini için en önemli şartlardan birinin idarede ve yargıda eşitlik ve adaleti sağlamak olduğunu vurguladı.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, yargı, kararlarında eşitlik ve adaletin esas alması gerektiğini belirtti.

ASDER Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi, beraberinde Başkan Yardımcısı Emekli Albay Abdurahman Tural, Emekli Astsubay Önder Taplun ve emekli subaylar Hulusi Gülen ve Vehbi Kara ile Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı bir yazıdan dolayı verilen ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesince onanan tazminat kararı sonrasında Yeni Asya’ya destek ziyaretinde bulundu. Tanrıverdi, bir ülkede huzur ve güvenliğin temini için en önemli şartlardan birinin idarede ve yargıda eşitlik ve adaleti sağlamak olduğunu vurguladı. Eşitlik ve adalete aykırı kararların yargıya güveni de sarstığını belirten Tanrıverdi, bu noktada yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekerken, 28 Şubat sürecinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla görevden alınan veya sürülen hakim ve savcı sayısının 100’ü bulduğunu, bu durumun yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğünü belirtti. Tanrıverdi, Şemdinli Savcısının başına gelenlerin de bu açıdan anlamlı olduğunu söyledi.

Adnan Tanrıverdi, Türk Silahlı Kuvetleri’nden (TSK) hiçbir yasal dayanağı olmadan, yasal hiçbir suç isnad edilmeden, hiçbiri bağımsız yargı önüne çıkarılmadan, yargı önünde hesaplaşma hakları da ellerinden alınarak kamudan tasfiye edilen bütün mağdurlara yapılan işlemi hukuk dışı ve adaletsiz kabul ettiklerini, dernek olarak, mağdurların gasp edilen haklarını yasal platformlarda aramaya devam edeceklerini söyledi.

TSK’dan atılan mensupların görevlerini en iyi şekilde yaptıklarına, vazife aşkı olduğunu ve silâhlı kuvvetlerin mallarını koruduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, “Silâhlı kuvetler içinde çetecilerin çıkması, adi suçların artması bu güvenilir subayların tasfiyesinin sonucudur” dedi.

Dernek çalışmalarının adalet üzerinde yoğunlaştığını ve mücadelelerine devam edeceklerini kaydeden Tanrıverdi, yargının bağımsızlığının çok önemli olduğunu, yönetimin de adil davranması gerektiğini kaydetti. Toplumun ve STK’ların kendilerine yeterince destek vermediğini de dile getiren Tanrıverdi, adaletin sağlanması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

Derneğe çalışmalarında başarılar dileyen Güleçyüz de, desteklerinin süreceğini söyledi.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

24.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medenî toplumda asker siyasete karışmaz

  Huzur ve güvenliğin şartı eşitlik ve adalet

  Kâbe İmamı: Bizi İslâm birleştirdi

  Seçmen listeleri yarın askıda

  AKP'li Yazıcı: Devrim yaptık, kıskanıyorlar

  Cumhurbaşkanını seçmek Meclis'in işi

  Baykal: Erdoğan Anayasa’nın arkasına saklanıyor

  Gül: 2007 yılı kayıp yıl olmayacak

  Steinmeier: AB’nin Türkiye ile yakınlaşması menfaatimize

  AKP, “Küresel Isınma”ya karşı harekete geçti

  Kurbanları strese sokmayın

  İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda 190 gözaltı

  TBMM'ye 10 memur alınacak

  Ankara’nın 200 günlük suyu kaldı

  Öğrenciye ‘not’ yerine ‘puan’

  Özgürlük, hemen şimdi

  Ayakkabı boyacısı erozyon direniyor

  Gripten 62 milyon ölüm olabilir


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004