Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Antep savunması çizgi roman oldu

Gaziantepli işadamı Sıtkı Severoğlu, Antep Savunması’ndan gerçek hayat hikâyelerinin anlatıldığı ‘Şehit İsmail ve Fedai Mehmet’ isimli kitabı hazırlatarak 15 bin adet bastırdı. Severoğlu, 10 bin romanı dağıtılması için İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Şişman’a verdi.

Severoğlu, Tuğcan Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla “Antep’in Kahraman Çocukları: Şehit İsmail ve Fedai Mehmet” çizgi romanını tanıttı.

4. Sınıf Emniyet Müdürü Uğur Öztürk tarafından kaleme alınan Antep Savunması’nda Fedai Mehmet ve Şehit İsmail kitabındaki hikâyeleri Faruk Güllüce’nin çizgilere döktüğünü belirten Sıtkı Severoğlu, kitabın her aşamasında desteğini esirgemeyen Tarihçi Adil Dai’ye de teşekkür etti.

Başta Gaziantepliler olmak üzere Türk insanının tarihini yeterince bilmediğinden yakınan Severoğlu, “Uyanık olmamız gerekiyor. Tarihimizi çok iyi öğrenmek, bilmek ve atalarımıza layık olmalıyız. Gaziantepliler olarak bizlerin, daha çok şey yaparak, tarihimizi yeni nesillere aktarmamız şart” dedi.

Kitabın, Gaziantep Savunması’nı genç nesillere aktarmak açısından çok güzel bir çalışma olduğuna dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, “Bizler Tom Miks ve Teksas romanlarıyla büyüdük. Oysa bunlar gibi binlerce hikâyemiz var. Ancak bu hikâyeleri, çocuklarımıza aktaramadık. Aktaramıyoruz” diye konuştu.

Japonların ilerlemesinde, atom bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki’nin önemli yerinin bulunduğunu hatırlatan Şişman, Japonların çocuklarına buraları gösterdiğini ve çalışmayı teşvik ettiklerini söyledi.

Aynı milletin “Bizim Çanakkale gibi bir destanımız olsaydı, şimdiki Japonya gibi 3 tane daha kurardık” dediklerini hatırlatan Şişman, “Geçmişimizi çok iyi bilmemiz lâzım. Geçmişine silah sıkan, geleceğine top atar. Ecdadımızın elbette yanlışları ve doğruları olmuştur. Ancak, bizler yalnışları tekrarlamadan ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

27.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saraylı halılar

  İngilizce tepkisi

  Antep savunması çizgi roman oldu

  Erdemli Yeni Asya bürosu duâlarla açıldı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004