Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf endişeli

2006 yılını iyi geçirmeyen esnaf ve sanatkâr, 2007 yılının da seçim yılı olmasından dolayı umutlarını 2008’e bıraktı. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, esnafın önünün açılmadığını kaydetti. Öte yandan, 2006 yılında 6 bin 47 işyeri açılırken, 7 bin 665 işyeri kepenk kapattı.

2006 yılını iyi geçirmeyen esnaf ve sanatkar 2007 yılı seçim yılı olmasından dolayı umutlarını 2008 yılına bıraktı. Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnafının önünün açılmadığını kaydetti. Başkan Arif Tak, "2006 yılını geride bıraktık. İki önemli seçimi içinde barındıran 2007 yılına girdik. 2006 yılı esnaf ve sanatkâr açısından çok da verimli geçmedi. İyiye giden noktalar oldu. Fakat bu iyiye giden noktalar, zaten var olan düzenin bozulup yeniden eski haline getirilmesinden öte gidemedi" dedi. 2006 yılından beklentilerinin fazla olduğunu fakat 2002 yılından beri süregelen sorunlara yine çözüm üretilemediğini belirten Tak, Bayram ve yılbaşının bir arada hatırlatarak, alışverişlerden esnafın umduğunu bulamadığını dile getirdi. Mevcut iktidar milletvekillerinden iki tanesinin esnafın sorunları ile ilgili görevlendirilmesi önerisi getirdiğini fakat bunun gerçekleşmediğini ifade eden Tak, esnaf ve sanatkârın nüfusun yüzde 30’unu oluşturduğunu hatırlatarak, “Bu bir kısır döngüdür. Bugün siz esnaf ve sanatkârın sorununu çözerseniz, diğer kesimlerin de sorunu çözülür. Siyasilerimiz bunu göremediler” dedi. Sorunların asıl kaynağının TESK ile hükümet arasında yaşanan soğukluk olduğunun altını çizen Arif Tak, “Sıkıntıların ele alınmaması. TESK ile hükümetimizin iyi geçinememesi. İtişme, kakışma içinde olmaları bizi bu noktaya getiriyor. Hükümetimiz tarafından istenmeyen kişi konumunda bulunan TESK Genel Başkanı unutulmamalıdır ki seçim ile işbaşına geliyor. Demokratik rejimin gereği seçimi kazanıp gelenlere saygı duymayı gerektirir. Büyük bir kesimi temsil eden esnaf ve sanatkârların sorunlarını, bir kişinin istenmemesine bağlamak uygun bir hareket değildir. Bu nüfusun yüzde 30’unu ihmal edip, ne haliniz varsa görün sizin sorunlarınıza çare bulmuyoruz demektir” diye konuştu.

Beklentileri olan esnaf ve sanatkârın mevcut iktidara tam destek verdiğini ifade eden Arif Tak, umutlarını yitirmeden de vermeye devam ettiğini söyledi.

Tak, “2007 yılının esnaf ve sanatkârımıza bol kazançlı, toplumun tüm kesimlerine mutluluk, refah ve huzur getirmesini dilerim” dedi. 2007’den seçim yılı olması sebebi ile bir şey beklemediğini ifade eden Tak, esnaf ve sanatkârın yüzünü 2008’e çevirdiğini kaydetti. Arif Tak, seçimlerin ekonomide kalıcı izler bırakamaması dileğini yineledi. KAPANAN SAYISI AÇILANI GEÇTİ 2006 yılında 6 bin 47 işyeri açılırken, 7 bin 665 işyeri kapanışını verdi. 2002 yılından itibaren verilere bakıldığında ilk kez kapanan işyeri sayısı açılan işyeri sayısının üzerine çıkıyor. Bunun da sebebi, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında faaliyetini daha önceki yıllarda durduran, fakat borçları sebebi ile kapanışı veremeyen esnaf ve sanatkarın SSK ve Bağ-Kur prim affı ile kapanış vermelerinden dolayı artış yaşandı. 2002 yılından itibaren açılan kapanan firma sayılarına bakıldığın da; 2002 yılında 4 bin 791 işyeri açılırken 3 bin 492 işyeri kapandı. 2003 yılında 5 bin 494 işyeri açıldı, 4 bin 722 işyeri kapandı. 2004 yılında 6 bin 170 işyeri açıldı, 3 bin 553 işyeri kapandı. 2005 yılında ise 6 bin 805 işyeri açılırken, 5 bin 316 işyeri kapandı.

Hüseyin HİÇDURMAZ / BURSA

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esnaf endişeli

  Piyasalar gerilim istemiyor

  Enflasyonda kalıcı başarı malî disiplin gerektirir

  Edirne’de doğalgaz bulundu

  Cari açık ekonomide en önemli sorun

  Vergi iadesi son kez

  Benzin ve motorinde indirim

  TMSF Samandıra Baskı Tesislerini satışa çıkardı

  Bayram sonrası, et satışları düştü

  Tekstil sektörü 2007'den umutlu

  Yeşilsoğan fiyatı, muz fiyatını solladı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004