Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençlik korumasız

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, son zamanlarda zararlı alışkanlıkların kullanımının çok ciddî boyutlara ulaştığını, televizyon ve internet yayınları başta olmak üzere gençlerin olumsuz yönde özendirildiğini ve gençlerin uyuşturucuya ilgi göstermelerini kültürel yozlaşmaya bağlı olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Ankara’da bir okulun tuvaletinde öğrencilerin yaptığı uyuşturucu partisinin görüntülerinin yankıları sürüyor. Okullarda sigara içme yaşının 9, Alkol kullanma yaşının 10, uyuşturucu kullanma yaşının ise 11’e indiğini söyleyen Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, son zamanlarda zararlı alışkanlıkların kullanımının çok ciddî boyutlara ulaştığını, televizyon ve internet yayınları başta olmak üzere gençlerin olumsuz yönde özendirildiğini ve gençlerin uyuşturucuya ilgi göstermelerini kültürel yozlaşmaya bağlı olarak değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

EN BÜYÜK GÖREV AİLELERE DÜŞÜYOR

Bu konuda en büyük görevin anne ve babalara düştüğünü belirten Avcı “Çocuklarımızı uyuşturucuya karşı önlemede en önemli kurum ailedir. Aileler evde sevgi ortamı oluşturmalı, çocuklarıyla yakından ilgilenmeli, onları zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirmeli ve sorunlarını arkadaşça paylaşmalıdır. Çocuklarının arkadaşlarına ve çevresine dikkat etmelidirler. Okuldaki öğretmenleriyle sık sık görüşmeli ve veli toplantılarına katılmalı, okul geliş gidiş saatlerini bilmeli ve kontrol etmelidirler. Özellikle sorunlu çocuğa sahip anne babalar okul aile birliğinde aktif görevler almalılar. Çocuk ailede mutlu ve huzurlu olduğu takdirde ailedeki bu güven ortamı okulda da devam eder” diye konuştu.

Avcı, Türkiye genelinde madde kullanımındaki verilerin pek sağlıklı olmamakla birlikte tahmin edilenin çok üzerinde olduğunu vurguladı.

Başta Millî Eğitim Bakanlığı, TRT ve Diyanet olmak üzere tüm resmî ve sivil kuruluşların bu tür alışkanlıklar edinmiş olan çocukları, gençleri korumak ve kurtarmak amacıyla, yardım isteyenlere de yardım eli uzatılmasını isteyen Gürkan Avcı, sendika olarak uyuşturucu ile ilgili afiş yarışması başlattıklarını bildirdi. Avcı, “Afişlerin yanı sıra birtakım kitapçıklar hazırlayarak çocuklarımıza ulaştırmak ve uyuşturucu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Konuyla ilgili başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere devletin kurum ve kuruluşlarından destek isteyeceğiz. Sadece bizim çalışmalarımızla bu sorunu ortadan kaldıramayız. Sendika olarak işin sivil toplum ayağını oluşturuyoruz” dedi.

Recep GÖREN / ANKARA

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emniyet: Uyuşturucu rakamları abartılıyor

  Gençlik korumasız

  Milletin iradesine kabadayılık olmaz

  Irak’taki ateş bizi de etkiliyor

  Taşar’a son görev

  Trafikte kar engeli

  “Güvenli yol”lar yetersiz

  Talat: Genelkurmayla sorunumuz yok

  F tipi cezaevlerini protesto eylemi

  Başoğlu: Demokrasiye sahip çıkmak vatandaşlık görevi

  Almanya’dan 48 bin Türk hacı

  “Çok dilli hizmet”e jet müfettiş

  Giresun’da 7 bin 690 kişi çığ tehdidi altında

  İran’a ambargo gaz akışını durdurur

  Eğitimde yol haritası 5 t

  Üniversite hastahaneleri devletten 82 milyon YTL alacaklı

  Elektronik cihazlara uzay tehlikesi

  Kurbanlar gıda bankasına

  Tüp bebek keçiler

  Atık pilde ‘kanser’ tehlikesi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004