Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Emniyet: Uyuşturucu rakamları abartılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, basında çıkan uyuşturucu haberlerinde rakamların abartıldığını söyledi. Polis bölgesinde yapılan çalışmalarda, 2005 yılında uyuşturucu suçundan işlem gören toplam sanık sayısının 11 bin 979 iken, 2006’da bu rakamın 17 bin 80 olduğunun görüldüğünü belirten İsmail Çalışkan, bu sayının tamamının kullanım ya da bağımlılıktan dolayı değil, kaçakçılık ve bulundurma fiilleri dahil tüm uyuşturucu suçlarını kapsadığını ifade etti.

Haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Çalışkan, bunlardan yerleşim yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında 32 kişinin, yerleşim merkezleri dışındaki kazalarda ise 29 kişinin hayatını kaybettiğini, 476 kişinin yaralandığını bildirdi.

Sınırda bayramlaşma konusunda da bilgi veren Çalışkan, Türkiye ve Suriye sınırında bulunan illerden toplam 54 bin 798 vatandaşın Suriye’ye geçerek, akrabalarıyla buluştuğunu kaydetti. Çalışkan, Suriye’den ise Kamışlı bölgesinden 5 bin 340 Suriye vatandaşının Türkiye’ye giriş yaptığını bildirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede emniyet teşkilatının tüm imkanlarını kullanarak mücadele ettiğini kaydeden Çalışkan, sokak satıcılarına yönelik olarak 2005 yılı içerisinde 448 kişinin yakalanarak ve ceza evine gönderildiğini, 2006 yılında ise bu sayının 2 bin 969’a ulaştığını kaydetti. Polis bölgesinde yapılan çalışmalarda 2005 yılında uyuşturucu suçundan işlem gören toplam sanık sayısının 11 bin 979, 2006 da bu rakamım 17 bin 080 olduğunun görüldüğünü belirten Çalışkan, bu sayının tamamının kullanım ya da bağımlılıktan dolayı değil, kaçakçılık ve bulundurma fiilleri dahil tüm uyuşturucu suçlarını kapsadığını ifade etti. Olaya bu boyuttan bakıldığında, sanıldığı gibi ‘’milyon’’ rakamlarıyla ifade edilen bağımlı sayısından söz edilemeyeceğini vurgulayan Çalışkan, kullanım suçunu içeren rakamların bundan da daha düşük olacağını ve 3-5 bin arasında olabileceğini kaydetti.

/ ANKARA

06.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emniyet: Uyuşturucu rakamları abartılıyor

  Gençlik korumasız

  Milletin iradesine kabadayılık olmaz

  Irak’taki ateş bizi de etkiliyor

  Taşar’a son görev

  Trafikte kar engeli

  “Güvenli yol”lar yetersiz

  Talat: Genelkurmayla sorunumuz yok

  F tipi cezaevlerini protesto eylemi

  Başoğlu: Demokrasiye sahip çıkmak vatandaşlık görevi

  Almanya’dan 48 bin Türk hacı

  “Çok dilli hizmet”e jet müfettiş

  Giresun’da 7 bin 690 kişi çığ tehdidi altında

  İran’a ambargo gaz akışını durdurur

  Eğitimde yol haritası 5 t

  Üniversite hastahaneleri devletten 82 milyon YTL alacaklı

  Elektronik cihazlara uzay tehlikesi

  Kurbanlar gıda bankasına

  Tüp bebek keçiler

  Atık pilde ‘kanser’ tehlikesi


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004