Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Belçika’da yasağa protesto

Belçika’nın Amvers Belediyesi’nin gişe çalışanlarına başörtüsü yasağı getirmesi, tepkilere sebep oldu. Birçok sivil toplum kuruluşu üyesi, Amvers’in Büyük Meydanı’nda el ele tutuşarak yasağı protesto etti.

Amvers’in Büyük Meydan’ında toplanan yüzlerce kişi, belediyenin başörtülü gişe personelini “halkla karşılaşmayacakları” birimlere kaydırmasını protesto etti. Önceki gün TSİ 21.00’de başlayan protesto gösterisine Müslüman derneklerinin yanı sıra Belçika’dan pek çok sivil toplum örgütü de destek verdi. Büyük Meydan’da el ele tutuşarak büyük bir çember oluşturan göstericiler, belediyede şimdiye başörtüsünden dolayı en ufak bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, uygulamanın nedenini anlayamadıklarını ifade etti.

Meydandaki gösterinin ardından göstericiler, Belediye Meclisi oturumunun devam ettiği belediye binasına doğru yürüyüşe geçti. Göstericilerden bir kısmı, Amvers Belediye Meclisi oturumuna girerek, parti temsilcilerinin gişelerde başörtüsü yasağı ile ilgili konuşmalarını dinledi. Oturumda ilk sözü alan ırkçı söylemleriyle tanınan Vlaams Belang partisi temsilcisi Phippe De Winter, “Karar son derece sevindiricidir. Biz Belçika’da yaşıyoruz ve başörtüsü artık tarihte kalmış bir olaydır. Başörtüsünün sadece gişelerde değil tüm belediyede yasaklanması gerekirdi” diye konuştu. Uygulamaya karşı çıkan Yeşiller Partisi yetkilileri ise, başörtülü insanların da Belçika vatandaşı olduklarını hatırlatarak, karara tepki gösterdi.

/ BRÜKSEL

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ile Suriye anlaştı

  Özel statü verilmeli

  Hamas: İsrail'i asla tanımayız

  Şiî ve Sünnîler yakınlaşmalı

  Belçika’da yasağa protesto

  İdamlar BM’yi üzdü

  Türkiye’ye red, İslâma reddir

  Arınç: Darfur uzlaşmayla çözülmeli

  Sudan’da Osmanlı türbeleri açıldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004